Vergne: 'Hij houdt een bal uit het doel en een auto op het circuit' Formule 1

Vergne: 'Hij houdt een bal uit het doel en een auto op het circuit'

Door Christian Moerman 19 maart 2020 | 13:08


Jean-Eric Vergne is overenthousiast over de niet-Australische Grand Prix die afgelopen weekend verreden is. De Fransman verzamelde grote namen om een race te houden en vertelt nu tegenover Ouest France hoe dit tot stand is gekomen.

'Ik wilde de fans gewoon de mogelijkheid geven om een race te bekijken. Iedereen wachtte met smart op het begin van het seizoen, dat de race op het laatste moment afgelast werd was frustrerend', zo opent de Formule E-rijder.

Al snel viel het kwartje, virtueel kan men ook gewoon een race plaats laten vinden: 'Toen hebben we de niet-Australische Grand Prix opgezet in twee dagen. We vroegen onszelf af: waarom verzamelen we niet gewoon coureurs en gamers om alsnog een Grand Prix te rijden?'

Vergne lokt grote namen naar virtuele GP Australië

'We konden niet alle Formule 1-coureurs overtuigen, maar we hebben wel bepaalde sterren over weten te halen, zoals Lando Norris, Stoffel Vandoorne en Thibaut Courtois', vervolgt Vergne.

De aanwezigheid van Real Madrid-doelman Courtois was bijzonder, Verge introduceerde hem gedurende de livestream als volgt: 'Hij houdt een bal uit het doel en een auto op het circuit.' De Belg wist een strakke veertiende startpositie te verzilveren.

Er doen ook eSporters mee: 'Sommige virtuele racers hebben meer volgers dan coureurs', merkt de organisator op. Vergne zette enige tijd geleden zijn eigen virtuele team op, Veloce Esports.

Vergne kijkt tevreden terug

Al met al is de virtuele Grand Prix geslaagd, meent de Techeetah-coureur: 'De race was een groot succes, met inhaalmanoeuvres, gevechten op het circuit en verschillende strategieën.'

'Het voelt een beetje alsof je naar een echte Formule 1-race zit te kijken, maar dan anders. Het heeft ons overtuigd om ook een niet-Bahrein Grand Prix te organiseren', deze zal aankomende zondag verreden worden. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws