Formule 1-teams akkoord over uitstellen 2021 regelgeving naar 2022 Formule 1

Formule 1-teams akkoord over uitstellen 2021 regelgeving naar 2022

Door Christian Moerman 19 maart 2020 | 16:38


Naast het afgelasten van de Grand Prix van Nederland, de Grand Prix van Monaco en de Grand Prix van Spanje hebben de teams ook unaniem voor een vertraging van de vernieuwde regelgeving. Dit wordt inmiddels door diverse bronnen, waaronder BBC-journalist Andrew Benson, bevestigd.

'In principe hebben alle teams een akkoord gegeven op de vertraging van de 2021-reglementen naar 2022. Nu moeten ze alleen nog uitvinden hoe dat precies in zijn werking zou treden', merkt de Brit op via Twitter.

De meest gesuggereerde oplossing is dat enkele aerodynamische aanpassingen in 2021 wel al doorgevoerd worden. Zo kunnen de kosten voor het 2022-seizoen gedrukt worden. Vanaf 2022 zullen dan de standaard onderdelen en het budgetplafond geïntroduceerd worden.

Waarom de F1-teams de veranderingen vooruit willen schuiven

De reden dat een overheveling van de 2021-reglementen nodig zou zijn is omdat de teams in 2020 veel inkomsten mislopen. Hoe meer races geen doorgang zullen vinden, hoe minder sponsorgeld de teams kunnen vragen.

Ook wordt er getwijfeld of het prijzengeld dat de Formule 1 uitdeelt aan het eind van het jaar hetzelfde blijft wanneer er minder inkomsten gegenereerd worden uit de races. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws