'Wolff niet aanwezig bij baanbrekend Formule 1-overleg' Formule 1

'Wolff niet aanwezig bij baanbrekend Formule 1-overleg'

Door Christian Moerman 20 maart 2020 | 09:26


Sportsmail heeft naar eigen zeggen meer inzicht vergaard over de video conferentie die gisteren plaatsvond tussen de Formule 1-teambazen. Volgens het Britse sportmedium was Toto Wolff niet aanwezig bij het baanbrekende overleg.

'Wij hebben vernomen dat Mercedes-teambaas Wolff én Racing Point-eigenaar Lawrence Stroll niet deelgenomen hebben aan het overleg. En dat terwijl dit misschien wel het belangrijkste gesprek in de geschiedenis van de Formule 1 was', zo openen de Britten.

De afwezigheid van Stroll is niet verbazingwekkend, gezien hij de teambaas van Racing Point niet is, maar het is wel verrassend dat Wolff ontbrak. James Allison, Mercedes' technisch directeur, nam ook tijdens de conferentie op maandag zijn plaats al in. Otmar Szafnauer sprak op beide gelegenheden voor Racing Point.

Stroll en Wolff reizen samen terug uit Australië

Volgens de Britten is het geen toeval dat juist deze twee sleutelfiguren afwezig waren. Lawrence Stroll heeft veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van een raceteam, maar heeft geen idee hoe hij het team zou moeten leiden, Wolff weet dit wel.

Naar verluidt zijn Stroll en Wolff samen teruggevlogen uit Australië. Ondanks dat Mercedes het ontkent, worden geruchten dat Stroll Wolff ziet als de perfecte teambaas van zijn Formule 1-team Aston Martin steeds sterker. Stroll heeft nóg meer Aston Martin-aandelen gekocht en bezit nu één vierde van het bedrijf.

In 2021 zal Racing Point onder de naam Aston Martin het nieuwe jaar in gaan. Stroll wil een volwaardig team creëren om een internationaal marketingplatform voor de Britse autofabrikant te ontwikkelen. Wolff heeft in zijn tijd bij Mercedes laten zien aanleg te hebben voor het vak, Stroll ziet zijn talent ook.

Teambazen in een verhitte discussie

De teambazen die wél online waren raakten verstrikt in een verhitte discussie, meent het medium: 'Een 3,5 uur durende discussie vond plaats, waarin Ferrari-teambaas Mattia Binotto de wind van voren kreeg van Christian Horner en Zak Brown.'

'Er was oprechte woede omtrent de terughoudendheid van Binotto om de 2021-reglementen op te schorten. Het ging er hard aan toe', verklapte een insider aan de nieuwssite. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Renealexander
20 Mar 2020 om 13:29

Voor 8 miljoen per jaar wil ik ook wel even voor dhr stroll op tafel stampen met mijn vuist als er iets mis gaat.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws