Lehto: 'Hij snauwde tegen zijn motorleverancier en trapte ook nog eens na' Formule 1

Lehto: 'Hij snauwde tegen zijn motorleverancier en trapte ook nog eens na'

Door Christian Moerman 20 maart 2020 | 11:07


JJ Lehto denkt dat Fernando Alonso wellicht nooit meer terug zal kunnen keren naar de Formule 1. Met een roekeloze instelling heeft de Spanjaard volgens de voormalig Formule 1-coureur zijn imago onherstelbaar beschadigd.

'Zijn gebrek aan respect voor Honda was schandalig. Hij snauwde tegen zijn motorleverancier en trapte ook nog eens na. Zijn gedrag is alle motorleveranciers opgevallen', zo opent de Finse coureur volgens de Finse krant Iltalehti.

Aan snelheid en ervaring ontbreekt het bij de tweevoudig wereldkampioen niet, merkt Lehto op: 'Hij is natuurlijk enorm getalenteerd, maar als je ziet met hoeveel teams hij een slechte scheiding meegemaakt heeft is het nog maar de vraag of iemand het risico wil lopen.'

Alonso verknalt het bij Honda

'Teams willen hem niet aannemen omdat ze niet weten wat hij gaat zeggen', Alonso heeft in zijn carrière vroeger stennis geschopt bij McLaren. Toen hij eenmaal terug kwam bij zijn oude werkgevers was hij dusdanig kritisch naar Honda dat de Japanners niets met hem te maken willen hebben.

Toegegeven moet worden dat Honda in die tijd kampte met enorme betrouwbaarheidsproblemen, naast het feit dat ze vergeleken met de rest van het veld vermogen miste. Volledig ongegrond was zijn kritiek niet, maar ongewenst was het zeker.

Jonge Formule 1-coureurs betere optie

Lehto denkt dat jongere Formule 1-coureurs een betere optie zijn dan het terughalen van Alonso: 'Alonso heeft sinds eind 2018 geen Formule 1-auto meer bestuurd. Bovendien is hij al vrij oud.'

'Er zijn jongere, goedkopere en 'makkelijkere' coureurs beschikbaar', concludeert de man die ooit Jos Verstappen een stoeltje bij Benetton in de schoot worp nadat hij zijn nekwervel brak in een Formule 1-crash. (Foto: McLaren F1 Media)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Panta
20 Mar 2020 om 18:25

Wil hem zeker niet op het bot verdedigen, want meneer is inderdaad een behoorlijke heethoofd. Maar meneer komt uit Spanje. Net als Italië en Zuid Amerika, zijn het landen waar behoorlijk emotioneel kan worden gereageerd. En bovendien kan ik de Honda periode nog best voorstellen. Als je niet één keer, maar constant uitvalt, snap ik best dat iemand heftig en uit de plaats reageert. Zelfs een professional.

Maar kijk bijvoorbeeld eens naar Verstappen, Leclerc, Perez, Magnussen, Ocon, Grosjean. Iedereen heeft die momenten gehad. Zelfs Hamilton, Ricciardo, zelfs Gasly. En ja, zelfs Button had het op een gegeven moment ook niet meer...

Honda is Japans. En in een emotionele sport zou de trots van Japan ook wel eens iets minder mogen. Het lijkt soms wel of Honda niet tegen een stoot kan, en dat alles rekening met ze gehouden moet worden, omdat het Japanners zijn. Zo wereldvreemd zijn Japanners toch ook niet? Kan me niet voorstellen dat Honda niet vergevingsgezind is.

Het praat overigens Alonso niet helemaal goed. Tenslotte was zijn temperament vernietigend. Maar het zal denk ik eerder aan zijn leeftijd liggen. Plus, het is gewoon tè lang geleden dat Alonso winnend materiaal was.

Reageer


Meer nieuws