'Jammer dat Verstappen twee seizoenen met de RB16 moet racen' Formule 1

'Jammer dat Verstappen twee seizoenen met de RB16 moet racen'

Door Christian Moerman 20 maart 2020 | 11:34


NOS-commentator Louis Dekker denkt dat de Formule 1 er goed aan doet om de reglementswijzigingen van 2021 door te schuiven naar 2022. Wel betekent het een extra seizoen zonder mogelijke Red Bull-revolutie.

'Het uitstel van de regels is een wijs besluit. Kijk naar dit seizoen. De eerste races zijn al geschrapt of uitgesteld en wat er van de rest terecht komt, is maar de vraag', zo opent de Formule 1-kenner op NOS.

Wel worden de gevolgen van het coronavirus problematisch wanneer er meer annuleringen plaats gaan vinden, is de Nederlander van mening: 'Geen races betekent: wel uitgaven en geen inkomsten. Zelfs de steenrijke Formule 1 kan zo'n scenario niet eeuwig overleven.'

Verstappen een jaartje extra met de RB16

Het bevriezen van de vernieuwde regels houdt in dat in 2021 met de 2020-bolides gereden gaat worden. Dit zou een stokje steken voor een mogelijke wijziging in de rangorde. Die wijziging is mét het nieuwe reglementenpakket waarschijnlijker dan zonder.

'Ik vind het jammer dat Verstappen als het ware twee seizoenen met de RB16 moet racen, maar dat lijkt me met het oog op de huidige wereldproblematiek een onbenullig detail', concludeert Dekker. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws