Marko: 'We kunnen tweedaagse evenementen organiseren' Formule 1

Marko: 'We kunnen tweedaagse evenementen organiseren'

Door Christian Moerman 20 maart 2020 | 13:48


Helmut Marko laat van zich horen na het nieuws dat de Grand Prix van Monaco geannuleerd is, en er in mei niet geracet gaat worden. Volgens de man uit Graz zullen er in 2020 ongeveer achttien races plaatsvinden.

'Het plan is nu om de afgelaste evenementen in te halen met een intensievere kalender. In de zomerstop en in december zullen die races alsnog gepland worden, zodat je een kalender met ongeveer achttien races houdt', merkte de Red Bull-adviseur op via ORF Radio.

Oorspronkelijk zouden er 22 Grands Prix plaatsvinden in 2020, dat was een nieuw record geweest voor de sport. De Oostenrijker is van mening dat er van die races vier wegvallen. De rest zou op nader te bepalen data gewoon verreden kunnen worden.

'Als we de trainingssessies op vrijdag laten zitten, dan kunnen we tweedaagse evenementen organiseren. Ook wordt er overwogen om dubbele evenementen plaats te laten vinden op bepaalde circuits', concludeert Marko. Dan zouden er dus twee races verreden worden op één circuit, zoals bij de Formule 2 het geval is.

FIA en Formule 1 stellen reglementswijzigingen uit

Ook zijn de reglementen van 2021 uitgesteld naar 2022. Het hing al in de lucht dat deze maatregel ook doorgevoerd zou worden, negen van de tien Formule 1-teams stemden afgelopen maandag al voor. Alleen Ferrari ging dwarsliggen, maar in de meest recente vergadering werd Mattia Binotto toch overtuigd.

'Vanwege de huidige onzekere financiële situatie is besloten dat de teams in 2021 met het chassis van 2020 deelnemen aan de races', besloot de FIA volgens het Oostenrijkse medium. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws