Update II | Verstappen doet niet mee aan officiële simrace Formule 1

Update II | Verstappen doet niet mee aan officiële simrace

Door Christian Moerman 21 maart 2020 | 00:29


Alle Formule 1-coureurs hebben een uitnodiging gekregen om deel te nemen aan de virtuele Grand Prix van Bahrein die aanstaande zondag verreden zal worden. Of alle rijders ook daadwerkelijk mee doen blijft voorlopig onduidelijk.

Het evenement gaat 28 ronden tellen, deze ronden worden verreden op het Bahrain International Circuit, maar dan virtueel. In een interview met RaceFans heeft het hoofd digitale business van de Formule 1 gezegd dat ze zo veel mogelijk van de huidige coureurs mee willen krijgen in de nieuwe trend.

'Het is een virtuele Grand Prix van Bahrein dus we willen natuurlijk zo veel mogelijk daadwerkelijke Formule 1-coureurs op het asfalt hebben staan', merkt Julian Tan op.

Geen idee van opkomst Formule 1-coureurs

'Hoeveel er daadwerkelijk meedoen? Moeilijk om nu te bepalen. We praten nog steeds met de teams in een poging zo veel mogelijk F1-coureurs mee te kunnen laten doen', vervolgt de Formula 1-man.

Formula 1 wil hulp van buitenaf vragen om de Formule 1-rijders te overtuigen: 'We gaan in gesprek met influencers binnen het simracen, potentiële jonge motorsport-sterren en andere sterren in alternatieve motorsport-klassen. Zo gaan we de grid vullen.'

De aanwezigheid van Esports-liefhebbers Lando Norris en Max Verstappen is nog niet bevestigd, maar het zou niet ondenkbaar zijn dat de twee jonge coureurs deel nemen dit weekend.

Update (20-3) 20:00u | Latifi nog enige F1-rijder aan de start virtuele Grand Prix

Voor de virtuele Grand Prix van Bahrein die door de Formule 1 wordt georganiseerd, loop het nog geen storm. Nicholas Latifi is vooralsnog de enige Formule 1-rijder op de deelnemerslijst. Daarnaast hebben meerdere rijdersduo's afgezegd, meldt RaceFans.

De Formule 1-coureurs van Ferrari, AlphaTauri, Haas en Racing Point zullen sowieso niet van start gaan in de race. Voor de Scuderia gaan junior-rijders Robert Shwartzman en Dino Beganovic aan de race deel te gaan nemen. Samen met Latifi zijn ze de enige bevestigde rijders voor de race die komende zondagavond gepland staat.

In plaats van de door de Formule 1 georganiseerde virtuele race op het circuit van Sakhir lijkt de tegenhanger genaamd #NotTheBahGP meer in trek bij de rijders. Lando Norris, Stoffel Vandoorne en ook Latifi hebben al aangegeven hieraan deel te nemen. Of Norris net als Latifi aan beide races zal deelnemen in nog niet bekend.

Update II (21-3) 00:30u | Verstappen doet niet mee aan officiële simrace

Max Verstappen gaat zondag niet meedoen met de officiële simrace die door de Formule 1 wordt georganiseerd. In gesprek met Rob Kamphues zei de Limburger op Ziggo Sport dat hij geen ervaring heeft met het spel waarmee deze simrace gespeeld wordt.

'Dat spel van de Formule 1 speel ik nooit,' zegt de Nederlander. 'Voordat je doorhebt hoe het werkt, ben je dagen verder', vervolgt hij. 'En ik doe liever niet mee dan dat ik achteraan rijd', aldus Verstappen.

Naast Verstappen zullen ook Sebastian Vettel en Charles Leclerc niet aan deze simrace meedoen. Op het moment van deze update is Latifi nog steeds de enige huidige Formule 1-coureur die voor het officiële spel is bevestigd. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws