Update | Simrace-weekend: De Vries neemt het op tegen Verstappen en Hülkenberg Formule 1

Update | Simrace-weekend: De Vries neemt het op tegen Verstappen en Hülkenberg

Door Rick Pasker 21 maart 2020 | 13:12


Dit weekend staat in het teken van veel simrace-actie met onder andere Max Verstappen, Nico Hülkenberg, Lando Norris en Nicholas Latifi. Op drie eSports evenementen, die verspreid over de zaterdag en zondag plaatsvinden, zullen verschillende Formule 1-coureurs deelnemen. F1 Maximaal heeft daarom een overzicht gemaakt.

Deze zaterdag staat de eerste simrace op het programma met Verstappen en Hülkenberg op de grid. Het is de tweede keer dat de All-Star ESports Battle wordt gehouden op rFactor 2. De race is live te volgen op YouTube en Ziggo Sport om 18.00 uur Nederlandse tijd en zal ook te volgen zijn in een liveblog op F1 Maximaal.

Verstappen op zondag vooralsnog niet in actie

Ook op zondag staat er genoeg simrace-geweld op het programma. Zo begint de avond met de Not The Bahrain Grand Prix, georganiseerd door Veloce Esports.n Hieraan doen Norris, Latifi en Stoffel Vandoorne (oud-Formule 1-coureur) mee. Deze race wordt verreden op F1 2019 en zal vanaf 19.00 uur te volgen zijn op YouTube en Twitch.

En alsof het niet genoeg is, heeft Formula 1 haar eigen simrace in het leven geroepen ter vervanging van de Formule 1-races. Ook hier is Bahrein het toneel. Tot nu toe staat alleen Latifi op het programma, maar er zullen meer namen volgen. De race zal om 21.00 uur Nederlandse tijd starten en zal te volgen zijn via YouTube, Twitch en Facebook. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Update 13.10u | Simrace-weekend: De Vries neemt het op tegen Verstappen en Hulkenberg

Nyck de Vries heeft zich aangesloten bij de line-up met Max Verstappen en Nico Hülkenberg voor de All-Star ESports Battle, dat meldt The Race op Twitter. Daarnaast zijn ook oud-Formule 1-coureurs Stoffel Vandoorne en Esteban Gutiérrez toegevoegd aan de grid.

Ook zijn de resultaten van de voor-kwalificatie bekend. Tien simrace-coureurs hebben zich weten te kwalificeren voor de All-Star ESports Battle, waarin ze de strijd aan gaan met bekende autocoureurs. Vooralsnog zijn er geen extra namen bekend gemaakt voor de F1 Esports Virtual Bahrain Grand Prix.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws