Steiner begrijpt Mercedes-draai: 'Normaal binnen Formule 1' Formule 1

Steiner begrijpt Mercedes-draai: 'Normaal binnen Formule 1'

Door Joris Verwijst 21 maart 2020 | 16:13


Het is niet meer dan normaal dat er discussie was bij de verschillende Formule 1-teams rondom de afgelasting van de Grand Prix van Australië. Dat stelt Gunther Steiner, de teambaas van Haas. Hij spreekt van een 'normale' situatie. 

Rondom het annuleren van de race in Melbourne kwam er erg veel kritiek op de FIA, de FOM en de lokale autoriteiten omdat de race pas op het allerlaatste moment werd uitgesteld. McLaren sloot zichzelf uit van deelname, wegens een coronageval binnen het team. Ook Ferrari, Alfa Romeo en Renault wilden niet racen. 

De zes overige teams wilden dat wel, maar Mercedes draaide op het laatste moment 180 graden. Daardoor kregen zij Haas en Williams mee. 'Dat soort situaties zijn normaal. Ieder team is anders opgebouwd en moet beslissingen op bepaalde manieren overleggen', aldus Steiner tegenover Ziggo Sport

Uiteindelijk begrijpt Steiner de beslissing om niet te gaan racen. 'Met de kennis van nu is het een goede zaak geweest om het event uit te stellen, maar op dat moment was de informatie er nog niet. Dan is het lastig om tot één beslissing te komen.' (Foto: Haas F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws