Zhou wint virtuele Grand Prix van Bahrein, Vandoorne tweede Formule 1

Zhou wint virtuele Grand Prix van Bahrein, Vandoorne tweede

Door Maurits Kappetijn 22 maart 2020 | 19:06


Zondagavond werd de virtuele Grand Prix van Bahrein gewonnen door Formule 2-coureur Guanyu Zhou. Na een spannende race vol crashes wist de Chinees de winst naar zich toe te trekken, door Red Bull-eSporter Philipp Eng en Stoffel Vandoorne van zich af te houden.

In tegenstelling tot veel andere online races werd de virtuele Grand Prix van Bahrein officieel georganiseerd door de FOM, in samenwerking met partners zoals Codemasters, de producent van de officiële F1 2019 videogame. Aan de start, verschenen veel bekende namen.

De race werd uiteindelijk gewonnen door Zhou, die namens Renault uitkwam. Stoffel Vandoorne, die voor Mercedes de degens kruiste, werd tweede. Philipp Eng, een eSporter die namens Red Bull Racing meedeed, maakte het podium compleet. Eng startte de race vanaf poleposition, maar kende een minder goede strategie dan zijn directe tegenstander.

Norris en Broadbent maakten reputatie niet waar

Lando Norris (Formule 1-coureur) en Jimmy Broadbent (eSporter) waren aanvankelijk de favorieten, gezien de ervaring van beide heren. Toch lukte het niet voor beide coureurs om te winnen. Ze startten allebei achteraan, maar kwamen niet verder dan een vierde en vijfde plek. Nico Hulkenberg werd elfde en Esteban Gutierrez, eveneens een bekende naam, werd tiende.

Veel Formule 1-coureurs en legendes uit de koningsklasse deden mee aan de race. Zo reden Esteban Gutierrez en Stoffel Vandoorne (allebei Mercedes), Nico Hulkenberg (Racing Point), Nicholas Latifi (Williams) en Lando Norris (McLaren) mee. Ook reden Johnny Herbert en Anthony Davidson (beide voormalig Formule 1-coureurs) mee. Onder de speciale VIPs behoorden Liam Payne (zanger) en Nic Hamilton (broer van Lewis Hamilton). 

Overzicht: wie deden er mee met de GP van Bahrein?

Hieronder vind je alle deelnemers van de virtuele Grand Prix van Bahrein:

Team Coureur 1 Coureur 2
Mercedes Esteban Gutierrez Stoffel Vandoorne
FDA Hublot Esports Team (vervangt Ferrari) Robert Shwartzman Dino Beganovic
Red Bull Racing Sir Chris Hoy Philipp Eng
Racing Point Jimmy Broadbent Nico Hulkenberg
Williams Liam Payne (ex-One Direction) Nicholas Latifi
Renault Guanyu Zhou Ian Poulter
AlphaTauri Luca Salvadori Sadokist
Haas F1 Anthony Davidson Redeye
McLaren Lando Norris Nic Hamilton
Alfa Romeo Cyanide Johnny Herbert

Eindstand virtuele GP van Bahrein

 

Live

Laden ..
Klik hier om de laatste updates te ontvangen!

Alle resultaten

Hieronder een overzicht van de gehele stand:

Afgelopen! Zhou wint.

Guanyu Zhou wint de virtuele Grand Prix van Bahrein! Na een knappe inhaalactie op Philipp Eng en een stabiele race wint hij de online race. Stoffel Vandoorne, Formule E-coureur, is tweede geworden. 

Vandoorne pakt P2 op het nippertje

In de laatste ronde weet Stoffel Vandoorne knap P2 te veroveren, ten koste van Philpp Eng. Ook Lando Norris en Jimmy Broadbent hebben het met elkaar aan de stok in de laatste ronde, waarbij Broadbent als beste naar boven komt.

Zhou weer aan de leiding

Zhou lijkt de winst naar zich toe te trekken, met nog drie rondjes te gaan. De Formule 2-coureur gaat ongestoord aan kop. Vandoorne rijdt op een derde plek en lijkt een stabiele indruk te maken. Lando Norris heeft zich teruggeknokt naar P5.

Vandoorne op P1

Stoffel Vandoorne rijdt op P1, maar moet zijn pitstop nog maken. De virtuele leider in de virtuele race is Zhou.

Zhou pakt de leiding

Guanyu Zhou, Formule 2-coureur, heeft de leiding gepakt. De Chinees is sneller dan Philipp Eng. 

Johnny Herbert op P3

Je zou het niet geloven, maar Formule 1-legende Johnny Herbert heeft ook het simracen aardig in de vingers. De Brit rijdt op een derde plek, achter Eng en Zhou. 

Totale chaos in eerste ronde

De eerste ronde is uitgelopen op totale chaos. Verschillende coureurs crashten en de onderdelen vliegen in het rond. In ieder geval is Lando Norris van de laatste naar de negende plek gestegen en Philip Eng heeft zijn eerste plek weten te behouden. 

14 ronden

De race heeft maar 14 ronden, dus het is zaak voor polesitter Philip Eng om snel weg te komen bij zijn directe tegenstanders.

Formation lap onderweg

We zijn onderweg! De coureurs zijn bezig met de opwarmronde.

Racestart aantaande

We moeten nog even wachten voordat de race begint. Naar verwachting duurt dit nog enkele minuten... houd de liveblog goed in de gaten!

Norris en Broadbent starten achteraan

Lando Norris en Jimmy Broadbent zullen achteraan moeten starten. De twee Britten zetten geen tijd neer, maar waarom is nog de vraag. 

Kwalificatie afgelopen

De kwalificatie is ten einde. Philip Eng is met afstand polesitter, de Red Bull-coureur is met een halve seconde verschil de snelste man van het veld. Esteban Gutierrez volgt hem met een tweede tijd en Guanyu Zhou, Formule 2-coureur, zette de derde tijd neer. Nicholas Latifi heeft een vierde tijd neer weten te zetten. Nico Hulkenberg pakte de vijfde tijd. 

Eng en Gutierrez het snelste

Philip Eng en Esteban Gutierrez zijn voorlopig de snelste heren van de grid. De twee hebben de snelste tijden gereden, waarbij Eng net een stukje sneller was. Op plek drie staat, vooralsnog, Luca Salvadori, de MotoGP-coureur. 

Norris en Broadbent moeten nog tijd neerzetten

Lando Norris en Jimmy Broadbent moeten nog een tijd neerzetten. De twee zijn naar verluidt grote favorieten voor de winst, maar hebben nu nog maar een krappe vier minuten om een tijd neer te zetten. 

Contact tussen Vandoorne en Payne

Liam Payne en Stoffel Vandoorne raakten elkaar tijdens de openingsfase van de kwalificatie, waardoor de zanger en Formule E-coureur de kwalificatie moesten staken.

Verschillende incidenten

Er zijn al verschillende gele vlag-incidenten geweest, waarbij sommige coureurs even van de baan schoten. Gelukkig bleef het blij kleine schuivers.

Philip Eng zet snelste tijd neer

De voorlopig snelste tijd is neergezet door Philip Eng, eSporter van Red Bull Racing. 

Kwalificatie van start!

Groen licht! De kwalificatie is begonnen.

Auto's even snel

Alle auto's van de teams zijn even snel, waardoor het vanavond dus puur op stuurmanskunst aankomt. Worden het de eSporters, Formule 1-coureurs of oude legendes die er met de prijzen vandoor gaan?

Kwalificatie op het punt van beginnen

De kwalificatie staat op het punt van beginnen. Wie kan zichzelf verzekeren van poleposition?

Race ook live op Ziggo Sport

Echte raceliefhebbers kunnen de race ook live volgen via Ziggo Sport, op kanaal 14.

Welkom!

Welkom racefans! Om 21:00 trappen we af met de virtuele Grand Prix van Bahrein. Naar verwachting wordt er begonnen met een kwalificatie, waarna een race volgt. 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws