'McLaren gaat geld kwijtraken met Mercedes-motor in oude auto' Formule 1

'McLaren gaat geld kwijtraken met Mercedes-motor in oude auto'

Door Joshua Jacobs 23 maart 2020 | 11:15


De regelrevolutie van 2021 is uitgesteld naar 2022. Dat zou teams ademruimte geven om de nieuwe wagens te ontwikkelen, en tegelijkertijd hun 'oude' auto's vaker in te zetten in verplaatste races. Formula 1-analist Lawrence Barretto ziet echter problemen opdoemen voor McLaren: het enige team wat van krachtbron gaat veranderen.

De nieuwe motor zal dus in een oude auto gehangen moeten worden. Bij een stabiele regelgeving is dat geen enkel probleem, maar er kunnen complicaties ontstaan als je van fabrikant verhuist. McLaren doet precies dat, door van Renault naar Mercedes te gaan. Daarom zal het team een extra chassis moeten bouwen. 'McLaren gaat geld kwijtraken met een Mercedes-motor in hun oude auto', aldus Barretto.

'McLaren kan niet even een Mercedes in MCL35 prikken'

'Iedere fabrieksmotor heeft een enorm verschillende architectuur. Het is niet zo simpel als even een Renault-motor eruit trekken, en er een Mercedes-krachtbron in de MCL35 prikken. McLaren heeft erop gerekend om een Mercedes in hun èchte 2021-auto te hangen, die natuurlijk een erg verschillende layout heeft gezien de nieuwe regels', schrijft TheJudge13.

Barretto bedenkt dat dit een dure grap kan gaan worden voor McLaren. 'Ervoor zorgen dat dit gaat werken in hun 2020-auto gaat waarschijnlijk geld kosten.' Gezien het aankomende budgetplafond is dit een gevolg die de Britten er liever niet bij hebben, hoewel zij dit jaar nog onbeperkt kunnen investeren. McLaren werkt op dit moment aan een volledig nieuwe windtunnel in Woking. (Foto: McLaren)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws