'Dit jaar ga ik er hard in, ik kan niet achterin blijven hangen' Formule 1

'Dit jaar ga ik er hard in, ik kan niet achterin blijven hangen'

Door Christian Moerman 24 maart 2020 | 15:36


George Russell heeft tegenover Autosport teruggeblikt op een moeilijk eerste seizoen bij Williams. Er ontstond een trend rondom zijn gedrag in de eerste bochten waar de Brit zo snel mogelijk vanaf moet.

Hoewel de jonge Formule 1-coureur zijn teamgenoot Robert Kubica vrijwel altijd wist te verslaan in de kwalificatie, keek hij na één ronde vaak tegen zijn achtervleugel aan: 'Het was een rare situatie waarin we ons bevonden. De auto's voor ons vertrokken en ik moest het alleen nog tegen Robert opnemen.'

'Het was mijn eerste jaar en daarom wilde ik geen onnodige risico's nemen in gevechten met mijn teamgenoot', zo verklaart Russell zelf dat hij in de openingsfase van races wat terughoudend reed.

Russell verandert aanpak in 2020

Maar dit jaar moet Russell daar verandering in brengen. Met vers bloed genaamd Nicholas Latifi naast hem zal hij in 2020 wederom moeten bewijzen sterker te zijn dan zijn teamgenoot.

De oud Mercedes-junior beseft dit zelf maar al te goed en zal naar aanleiding van de nieuwe uitdaging zijn rijstijl aanpassen: 'Dit jaar ga ik er hard in, ik kan niet achterin blijven hangen.' (Foto: Williams F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws