Lockdown door Britse overheid doet F1-teams vroeg sluiten Formule 1

Lockdown door Britse overheid doet F1-teams vroeg sluiten

Door Joshua Jacobs 24 maart 2020 | 20:18


Het coronavirus zorgt voor vergaande maatregelen vanuit verschillende overheden. Maandag besloot de Britse overheid voor een algemene, volledige lockdown. Deze afsluiting beperkt mensen in hun bewegingsvrijheid, maar sluit ook de toevoer van werknemers naar de F1-fabrieken verder af. Daardoor hebben de teams van Williams, McLaren en Red Bull besloten hun plannen te wijzigen, en de fabrieken al vanaf woensdag te sluiten.

Door het verbod voor de komende drie weken om op straat te komen zonder een bijzonder goede reden, moeten teams wel reageren op de overheidsmaatregelen. Williams en McLaren hebben nu besloten om al het werk stil te leggen, en vanaf morgenochtend zes uur, tot 15 april om zes uur 's morgens te sluiten. Red Bull zal ook morgen de deuren dichtgooien, schrijft RaceFans. Officieel is het onduidelijk tot welke datum de Brits-Oostenrijkse outfit sluit, maar aannemelijk is ook dat zij gesloten zijn tot 15 april.

Het Amerikaanse Haas opereert ook vanuit het VK in Banbury, en begon al met sluiten op 19 maart. Overigens hoeven motorenbouwers zich niet aan deze maatregel te houden, als zij de F1-reglementen volgen. Ook zijn een aantal teams zoals McLaren bezig om beademingsapparatuur te maken met het oog op tekorten, waardoor de overheidsregels niet op hun van toepassing zijn. (Foto: Robin Corps, CC 2.0)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws