Marko kritisch naar Oostenrijkse overheid: 'Ik snap er vrij weinig van' Formule 1

Marko kritisch naar Oostenrijkse overheid: 'Ik snap er vrij weinig van'

Door Christian Moerman 25 maart 2020 | 10:01


Helmut Marko begrijpt weinig van hoe de Oostenrijkse overheid met het coronavirus omgaat. De Oostenrijker, die twee hotels bezit, ziet zijn inkomsten verdampen en snapt niet waar alle heisa om gemaakt wordt. Wel kunnen zijn hotels nuttig gebruikt worden, wanneer nodig.

Marko is naast Red Bull-adviseur ook ondernemer, hij bezit het Schlossberghotel en het Augartenhotel, allebei deze hotels liggen in Graz. Nu de ziekenhuizen in Europa langzamerhand vol aan het lopen zijn, zouden deze hotels nuttig gebruikt kunnen worden. Marko staat hier voor open.

Marko is bereid om zijn hotels open te stellen aan coronapatiënten, mocht de Oostenrijkse overheid zijn panden nodig hebben gedurende de uitbraak van het virus: 'We hebben het tot nu toe nog niet overwogen, maar we staan klaar als dat nodig is.'

Marko ziet inkomen verdampen

'Ik sta versteld van hoe mensen hier mee omgaan. Ik snap er vrij weinig van, je moet het vanaf een economisch perspectief bekijken', zo vervolgt de Red Bull-man volgens Kronen Zeitung. Voorlopig lijkt Marko zich meer zorgen te maken over de economische implicaties dan de gezondheidsrisico's.

Marko behoort zelf wel tot de risicogroep. Als hij het virus krijgt moet hij voorzichtig zijn, op 76-jarige leeftijd is de dreiging van het virus groter. Marko zegt zelf echter gewoon rustig zijn ding te doen: 'Ik leef gewoon nog mijn gestructureerde leven.'

Marko doet geen uitspraken meer over F1-kalender

Eerder gaf Marko al aan dat de Grand Prix van Oostenrijk verreden móét worden - het is tenslotte de thuisrace voor Red Bull Racing. Nu wil hij over de start van het Formule 1-seizoen weinig kwijt: 'Er valt momenteel niets over te zeggen, we moeten kijken en afwachten.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws