McLaren mag als enige team in 2021 chassis Formule 1-bolide aanpassen Formule 1

McLaren mag als enige team in 2021 chassis Formule 1-bolide aanpassen

Door Christian Moerman 25 maart 2020 | 10:37


McLaren zal in 2021 uitzondering op de regel worden en mag aanpassingen aan het 2021-chassis maken. Dit meldt McLaren-teambaas Andreas Seidl nadat er onduidelijkheid ontstaan is omtrent de motorwissel van de Britse renstal in 2021.

Het team uit Woking wil vanaf volgend seizoen met Mercedes-motoren gaan rijden. In eerste instantie vormde dit geen problemen, maar nu het 2020-chassis ook in 2021 gebruikt zal worden, twijfelde men aan de mogelijkheid van een overstap naar Mercedes-kracht.

Een nieuwe motor gaat gepaard met aanpassingen aan het chassis. Het ontwerp van de motor is anders, waardoor het omhulsel aangepast moet worden om de krachtbron te kunnen installeren. Omdat het chassis van 2020 volgend jaar ook gebruikt gaat worden had dit roet in het eten kunnen gooien voor McLaren.

McLaren haalt opgelucht adem

'De reglementswijzigingen voor 2021 veranderen niets aan onze overstap naar de Mercedes-motoren. Er wordt toegestaan dat we de nodige aanpassingen aan de auto maken om dit te realiseren', merkt de McLaren-topman op via de website van McLaren.

Zo ontwijkt McLaren dus nog een extra jaar met Renault-motoren. Eerder gaf Renault al aan om te focussen op de aanpassingen die in het nieuwe Formule 1-tijdperk relevant waren. De Fransen waren voor het uitstel van het Formule 1-seizoen dus niet van plan veel updates door te voeren. (Foto: McLaren F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws