Saward: 'F1 gaat moeite hebben met vullen van het kampioenschap' Formule 1

Saward: 'F1 gaat moeite hebben met vullen van het kampioenschap'

Door Christian Moerman 25 maart 2020 | 13:38


Joe Saward ziet om zich heel steeds meer maatregelen genomen worden als reactie op het coronavirus. Hij denkt niet dat de maatregelen doortastend genoeg zijn om een race vóór de oorspronkelijke zomerstop toe te staan. Ook omschrijft hij de situatie in het land waar hij woont.

'Ik kan me niet voorstellen dat we voor de oorspronkelijke zomerstop gaan racen. Sterker nog, ik denk dat de F1 moeite gaat krijgen met het vullen van het kampioenschap', merkt de Formule 1-kenner op via Speedweek.

Saward voorspelt dus dat ook de Grands Prix van Oostenrijk, Groot-Brittannië, Canada en Frankrijk weg zullen vallen, het totaal aan afgelaste races zou dan op twaalf komen te staan. Over de coronavirus-situatie in Frankrijk weet Saward meer.

Saward uit Frankrijk pessimistisch over F1-seizoen

'Het land zit bijna volledig op slot. Als ik de deur uit wil moet ik een formulier invullen. Ik mag alleen naar buiten voor boodschappen, noodzakelijke bezoekjes aan familie of wanneer ik naar de dokter moet', merkt hij op. Er zijn strenge maatregelen getroffen.

Saward zag de bui al hangen toen het virus zich net begon te ontwikkelen: 'Het was niet te voorkomen. Frankrijk heeft de juiste keuze gemaakt voor haar inwoners, ik denk dat hier strakke maatregelen genomen zijn. We hebben in China gezien wat werkt.'

West-Europa onderschat coronavirus

'De hoeveelheid infecties neemt nog steeds toe, het leger is nu tijdelijke ziekenhuizen aan het opzetten en sommige zieken worden overgedragen naar ziekenhuizen in andere regionen', zo staat het er momenteel voor in Frankrijk, waar in juli geracet zou moeten worden.

Saward denkt dat de effecten van het virus onderschat zijn vanaf het begin: 'Ik denk dat West-Europa het onderschat heeft, maar Frankrijk heeft het aardig onder controle vergeleken met Italië en Spanje.'

'Ik maak me ernstig zorgen over het Verenigd Koninkrijk', concludeert hij. Zijn zorgen bieden perspectief op zijn inschatting van de Grand Prix van Groot-Brittannië. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws