Promotor GP Canada: 'Dan kunnen we het circuit klaarmaken voor gebruik' Formule 1

Promotor GP Canada: 'Dan kunnen we het circuit klaarmaken voor gebruik'

Door Christian Moerman 25 maart 2020 | 14:39


Half juni wordt er voorlopig in Canada gewoon nog een race verreden. Hier zou echter verandering in kunnen komen. Volgens BBC moet de leiding van de Canadese Grand Prix vóór het paasweekend de knoop doorhakken.

'We moeten voor het paasweekend een keuze gemaakt hebben. Als de situatie er dan beter uit ziet kunnen we het circuit klaarmaken zoals gepland', zo opent de Canadese GP-promotor Francois Dumontier.

In Canada worden inmiddels vergaande maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De premier van Quebec, Francois Legault, heeft alle non-essentiële bedrijven verzocht om tot 13 april de deuren dicht te houden.

Canada makkelijker dan Monaco en Baku

In Canada wordt niet op een straatcircuit geracet: 'Wij hebben het makkelijker dan Monaco en Baku, daar moeten de straatcircuits opgebouwd worden. Wij hebben het circuit hier gewoon al liggen. We blijven optimistisch maar weten ook dat het met het uur kan veranderen.'

'We moeten de huidige kalender volledig vergeten. Landen zullen van weekend moeten wisselen, we moeten compromissen sluiten', zo vervolgt Dumontier zijn verhaal. Hiermee verzoeken zij indirect andere circuits om een optie tot ruilen open te houden.

De reden hiervoor is dat Montreal bijzonder strenge winters kent. In de winter en de lente kan derhalve vrijwel niet geracet worden door de barre weersomstandigheden: 'In november kunnen we in Montreal niet racen, het moet binnen de maanden blijven waarin het kan. We hebben het dan over het einde van de zomer en het begin van de herfst.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws