Ligt een exit van Alfa Romeo op de loer? 'Wordt lastig om door te blijven gaan' Formule 1

Ligt een exit van Alfa Romeo op de loer? 'Wordt lastig om door te blijven gaan'

Door Christian Moerman 25 maart 2020 | 16:17


Frederic Vasseur, de teambaas van Formule 1-team Alfa Romeo, geeft een serieuze waarschuwing af naar de FIA en FOM. Volgens Vasseur kunnen meerdere afgelastingen leiden tot het vertrek van meer dan één Formule 1-team.

'Dit is de grootste crisis die de Formule 1 in tijden heeft gekend - de grootste sinds ik actief ben in de sport', zo opent de Fransman volgens Motorsport Italia. Door het coronavirus is het voorlopig nog onduidelijk wanneer het seizoen zal starten.

Vasseur merkt op dat het huidige Formule 1-model niet duurzaam is: 'Het is een crisis die de zomerstop al naar voren gehaald heeft, dit heb ik nog nooit meegemaakt. Van een financieel oogpunt denk ik dat het grote consequenties gaat hebben voor de teams. Het wordt tijd om te reageren.'

Vasseur kijkt naar het verleden

Eerder stapten meerdere teams al uit, dit zorgde voor hoofdpijn in de paddock: 'In 2008 verlieten drie of vier teams tegelijkertijd de Formule 1, dat was ook een crisis waar we doorheen gegaan zijn. Dit zou zomaar weer kunnen gebeuren als meer races afgelast worden en de kleinere teams inkomsten mislopen. We moeten andere oplossingen vinden.'

'Als we die niet kunnen vinden wordt het lastig om door te blijven gaan in de sport. Als één van de teams uitstapt werkt het niet meer. Dit is iets wat de grote teams niet altijd doorhebben', concludeert de Alfa Romeo-man.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws