Motorsport UK: 'Reëel gevaar dat Racing Point en Williams failliet gaan' Formule 1

Motorsport UK: 'Reëel gevaar dat Racing Point en Williams failliet gaan'

Door Wouter Hollemans 25 maart 2020 | 19:17


De pandemie legt ook de F1-wereld stil. Er dreigt een faillissement voor kleinere teams als de eigenaar van de F1, Liberty Media, niet de hand reikt. Dat is de overtuiging van de voorzitter Richards van de Britse autosportbond Motorsport UK. Hij maakt zich met name zorgen om Williams en Racing Point. Hij doet een oproep aan de F1 organisatie om te voorkomen dat deze teams van de grid zullen verdwijnen.

David Richards heeft als eigenaar van ProDrive vele successen gehad in het World Rally Championship, toerwagenraces en Le Mans. Daarnaast is hij onder andere teambaas van Formule 1-teams Benetton en BAR geweest. Nu spreekt hij als voorzitter van Motorsport UK met PA Media over de financiële problemen die ontstaat voor de Britse teams als gevolg van de corona-pandemie: ‘Voor grote teams als Mercedes en Renault komt het wel goed, maar als je bijvoorbeeld kijkt naar Williams en Racing Point, dan wordt het niet makkelijk voor ze. Er is een reëel gevaar dat ze failliet gaan.’

Verlies van achterhoede teams zou rampzalig zijn

Richards vervolgt: ‘Veel zal afhangen van de manier waarop FOM gaat handelen. Formule 1 kan het zich niet permitteren om de achterhoede teams te verliezen. Dat zou rampzalig zijn voor ze.’ Voordat Liberty Media eigenaar en Chase Carey de CEO werd van het F1 wereldkampioenschap, was Bernie Ecclestone in principe de alleenheerser. Het is alom bekend dat hij voorheen meermaals te portemonnee getrokken heeft om armlastige teams drijvende te houden. Richards: ‘Bernie zorgde in lastige tijden voor de kleinere teams en ik hoop dat Liberty daar ook de logica van inziet.’ (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws