Tost: 'Scheelt ons enorm veel geld' Formule 1

Tost: 'Scheelt ons enorm veel geld'

Door Wouter Hollemans 25 maart 2020 | 19:55


Het bevriezen van de 2020 reglementen tot en met 2021 zal veel impact gaan hebben volgens de teambaas van AlphaTauri. Door deze maatregel zal pas in 2022 gereden gaan worden met revolutionaire nieuwe technisch reglement. Waar verwacht werd dat de grote teams honderden miljoenen te besteden zouden hebben om zich voor deze revolutie voor te bereiden, moet iedereen zich gaan houden aan het budgetplafond.

In een telefonisch gesprek van Motorsport.com met AlphaTauri’s teambaas Franz Tost, zegt hij een voordeel te zien in de huidige crisistijd. Alle teams zullen in 2021 moeten gaan werken met een budget van 175 miljoen dollar: ‘Het betekent dat de ontwikkeling in 2021 ook al onder het budgetplafond zal vallen. Dat is erg belangrijk omdat het ons enorm veel geld scheelt. Het betekent dat we niet noodzakelijk dubbel hoeven te investeren in twee verschillende wagens.’

Verhoudingen tussen F1 teams kunnen flink veranderen

In 2021 zullen de teams dus pas echt gaan beginnen met het ontwerpen van de 2022 auto’s. Doordat iedereen gehouden wordt aan een gelijk budget, zouden de verhoudingen in de Formule 1 wel eens flink kunnen veranderen. Naast dat het een noodzakelijk kwaad is om de financiële gevolgen voor de teams te beperken, kan het in de toekomst dus ook zorgen voor een positieve verandering. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws