Ziggo Sport zendt zondag GP Brazilië van 2016 opnieuw uit Formule 1

Ziggo Sport zendt zondag GP Brazilië van 2016 opnieuw uit

Door Maurits Kappetijn 19 april 2020 | 11:48


Zondagmiddag zendt Ziggo Sport de Grand Prix van Brazilië van 2016 opnieuw uit. De legendarische race, waarin Max Verstappen een masterclass gaf in de regen, is opnieuw te bekijken op kanaal 14.

Bij menig Nederlander staat de regenrace in het geheugen gegrift vanwege de memorabele inhaalrace die Max Verstappen deed in de slotfase op het circuit in São Paulo. Onboard-beelden van de stint zijn nu ook op YouTube verschenen en zijn zeker de moeite waard om te checken!

Verstappen verrast de wereld in Brazilië

De door regen bepaalde Braziliaanse Grand Prix van 2016 is één van de meest legendarische races van de moderne tijd. Het regende gedurende de hele wedstrijd en tal van coureurs gleden de baan af. Smaakmaker die dag was Max Verstappen.

De Nederlander, die dat jaar zijn eerste jaar bij Red Bull Racing genoot, hield op bijna onmogelijke wijze zijn auto uit de muur toen hij spinde en liet in de slotfase een ijzersterke stint op full wets zien. Vanwege tactische malheur bij het team stond Verstappen met nog zestien rondes te gaan op de zestien plaats.

Dat maakte hij echter in mum van tijd goed, omdat hij in het nat secondes sneller was dan wie dan ook op de baan. De ene na de andere concurrent vielen ten prooi aan de aanvalsdrift van de toen nog 19-jarige Limburger, die opviel doordat hij andere lijnen reed dan de andere coureurs. Nooit eerder vertoonde onboard-beelden laten je twintig minuten lang meerijden met de ontketende Verstappen.

De race wordt zondagmiddag om 15:30 opnieuw uitgezonden, met commentaar van Olav Mol. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws