Tost: 'Heb Gasly en Kvyat opgebeld, ze wilden allebei niet' Formule 1

Tost: 'Heb Gasly en Kvyat opgebeld, ze wilden allebei niet'

Door Christian Moerman 26 maart 2020 | 14:34


Franz Tost is geen fan van e-sports. Hoewel veel fans met enthousiasme kijken naar Max Verstappen en Lando Norris die in hun simulator de pijn van de verlengde winterstop verzachten, is de AlphaTauri-teambaas geen voorstander.

'Ik heb de race niet gezien want ik ontvang dat kanaal hier niet. Het is mijn wereldje ook niet moet ik heel eerlijk zeggen. Onder motorsport versta ik wat anders', zo opent de Oostenrijkse teambaas tegenover Motorsport-Total.

Wel snapt hij dat het langzamerhand een deel van de sport begint te worden: 'Maar de jeugd van tegenwoordig vindt het interessant. AlphaTauri heeft ook haar eigen e-team. Twee jaar geleden wonnen we zelfs enkele races in het virtuele kampioenschap en reden we vooraan.'

'Het is wel een toekomstige markt die met name voor sponsordeals interessant is. Je kan er jonge fans mee overhalen om Formule 1 te gaan kijken', merkt de zakelijk ingestelde Tost op. Ondanks dat hij geen fan is ziet hij de waarde van het virtuele racen in.

AlphaTauri-duo weigert deelname

Aan alle coureurs werd gevraagd of ze bereid waren deel te nemen aan de niet-Grand Prix van Bahrein, de virtuele Grand Prix die georganiseerd werd door Formula 1 om de daadwerkelijke Grand Prix te vervangen.

Twee keer ving Tost bot: 'Ik heb Pierre Gasly en Daniil Kvyat opgebeld, maar ze wilden allebei niet deelnemen. Pierre rijdt wel eens in de simulator, maar had het apparaat niet bij de hand waarmee hij op competitief niveau deel had kunnen nemen. Daniil vindt het gewoon niks.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws