Ocon verduidelijkt: 'Niets mocht mij meer stoppen' Formule 1

Ocon verduidelijkt: 'Niets mocht mij meer stoppen'

Door Christian Moerman 27 maart 2020 | 13:13


Esteban Ocon schrijft tegenwoordig columns voor Formula 1. In de eerste versie van deze columns gaat hij in op de situatie in Australië, waar we Ocon als misschien wel de enige coureur met een mondkapje over de paddock zagen lopen.

'Om eerlijk te zijn vond ik Australië een vreemde ervaring. Toen ik donderdag op het circuit stond besloot ik om een mondkapje op te doen', zo opent de Fransman die de situatie rondom de paddock te gevaarlijk vond om niet met een mondkapje op te lopen.

Ocon heeft lang moeten wachten op zijn rentree in de Formule 1: 'Het was meer dan 450 dagen geleden dat ik als coureur naar een raceweekend toe kon, dus ik wilde er alles aan doen om de race niet te missen. Ik had al die tijd naar dat moment toe getraind en wilde dus geen risico nemen.'

Ocon: 'Niets mocht mij meer stoppen'

'Ik dacht dus dat het het beste was om voorzichtig te zijn. Natuurlijk liggen de globale gebeurtenissen niet in onze handen, ik wilde er zeker van zijn dat ik klaar was. Niets mocht mij meer stoppen', vervolgt de Renault-coureur, die eind 2018 de deur gewezen werd bij Racing Point (toen nog Force India, red.).

Wel heeft Ocon het asfalt van Albert Park uit mogen proberen: 'Ik heb wel wat ronden gereden in een Renault, helaas was dit niet mijn Formule 1-auto met nummer 31 erop. De Megane Trophy R over het circuit jagen was het leukste onderdeel van mijn bezoek aan Melbourne.' (Foto: Renault Sport Media)

Bestel nu het nieuwe T-Shirt van Red Bull Racing!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws