Volledig Nederlands podium bij All Star eSports Battle Formule 1

Volledig Nederlands podium bij All Star eSports Battle

Door Joris Verwijst 28 maart 2020 | 19:37


De tweede ronde van de All Star eSports Battle zit erop. De Nederlander Bono Huis kwam over de streep als eerste, gevolgd door zijn landgenoten Rudy van Buren en Yuri Kasdorp. Een volledig Nederlands podium dus. 

Na de heats én de herkansing kwalificeerden twintig coureurs zich voor de finale. Nikodem Wisniewski vertrok vanaf poleposition, met achter hem Huis en Van Buren. Iedereen kende een goede start en tot halverwege de wedstrijd reed het hele veld keurig achter elkaar door. 

Spektakel volgde er echter genoeg. Huis probeerde het vanaf P2 voor de leiding en dat lukte, maar er volgde een touché. Van Buren profiteerde vanaf P3 en pakte de koppositie. Huis bleef tweede, Wisniewski viel ver terug. 

Huis haalde Van Buren niet veel later in en ging dus aan kop. Siggy, inmiddels de nummer drie, probeerde vervolgens Van Buren te passeren. Dat lukte niet en Siggy viel terug. Kasdorp, op dat moment nog de nummer vier, profiteerde en reed zodoende naar het podium.

Live

Laden ..
Klik hier om de laatste updates te ontvangen!

NEDERLANDS PODIUM

De drie Nederlands redden het! Bono Huis wint de race, voor Rudy van Buren en Yuri Kasdorp. 

DRIE NEDERLANDERS AAN KOP

Prachtig! Kasdorp probeert het bij Siggy en dat lukt! Van Buren krijgt wat meer lucht en dus rijden Bono Huis, Rudy van Buren én Yuri Kasdorp aan kop. 

Huis weer terug aan kop

Bono Huis heeft Rudy van Buren weer ingehaald en rijdt inmiddels aan kop. Siggy is de nummer drie, de Nederlander Kasdorp rijdt vierde. 

Nederland aan de leiding

De verschillen aan de kop van het veld zijn minimaal. Huis probeert het bij Wisniewski en dat lukt, maar er volgt een touché. Van Buren profiteert en pakt de koppositie, Huis is koploper. 

Finale begonnen

De finale is begonnen! Alle coureurs hebben een goede start en WIsniewski rijdt nog aan de leiding, gevolgd door Huis en Van Buren. Er worden overigens 22 ronden gereden, geen elf dit keer. 

Startopstelling finale bekend

Wisniewski vertrekt vanaf poleposition, gevolgd door Huis en Van Buren. 

Kwalificatie voor de finale

Na de race met iconen is het nu tijd voor de finale. Die begint logischerwijs met een kwalificatie. Let's go! 

Spanning wordt opgebouwd

Om de spanning richting de finale wat op te bouwen, wordt er nu een race verreden met enkele sterren uit het verleden. Onder meer Juan Pablo Montoya zien we aan de start. 

De Vries uitgeschakeld

De Vries komt als twaalfde over de streep. Hij was aan een opmars begonnen, maar raakte betrokken bij een touché en viel ver terug. Met Van Buren, Huis en Kasdorp zien we alsnog drie Nederlanders in de finale. 

Herkansing begonnen

Duidelijk is dat het voor De Vries een lastig verhaal gaat worden om de finale nog te halen. Hij rijdt op de elfde plek en moet minimaal vijfde worden om de finale te halen. 

Herkansing

Voordat we naar de finale gaan, krijgen we eerst nog een herkansing. De coureurs uit de eerste twee heats die de finale nog niet haalden, zien we nu terug. Onder hen Nyck de Vries.

Winst voor Siggy

De winst is voor Kevin Siggy. Daarachter komen Bono Huis en Yuri Kasdorp (beide Nederland) als de nummers twee en drie over de streep. Zij gaan ook naar de finale. 

Simrace extra belangrijk

De simracers krijgen maar één kans en mogen niet naar de herkansing. De top-vijf is dus extra belangrijk! 

Goede start Huis

Bono Huis kent een goede start en passeert Wisniewski. Hij rijdt nu op de tweede plek, achter Siggy. 

Huis vanaf P3 in laatste heat

De Nederlander Bono Huis begint vanaf P3 aan de heat. Siggy start vanaf poleposition, achter hem staat Wisniewski. 

Niveau bizar hoog

In de Formule 1 zien we dit nooit, nu wel: liefst veertien coureurs zitten binnen 0,283 seconden. Bizar! 

Kwalificatie simracers

De derde heat, bestaande uit de simracers, is begonnen. Onder meer Nederlander Bono Huis komt in actie. 

De Vries matig

Nyck de Vries zien we terug in de herkansing. Daar zal hij het beter moeten doen, want hij begon als tiende aan de race en kwam als zestiende over de streep. 

Gutierrez redt het niet

Esteban Gutierrez begon op P4, maar redt het niet. Hij eindigt als zesde en dus zien we hem terug in de herkansing. Wel door zijn Baldwin, Davison, Eng, Defrancesco en Spengler. 

De Vries op P13

De Nederlander Nyck de Vries begon vanaf P10 aan de race, maar kende een slechte start en ligt inmiddels ertiende. Hij heeft een seconde achterstand op Andy Hamilton, de broer van Lewis. 

Kwalificatie heat 2

De kwalificatie voor heat 2 zit er inmiddels op. James Baldwin start vanaf poleposition, voor Phillip Eng, Ed Jones, Esteban Gutierrez en Bradley Smith. Ook in deze heat gaan de vijf snelsten door naar de finale. 

Van Buren wint

Rudy van Buren is de snelste en wint de eerste heat. Stoffel Vandoorne, Wolfgang Reip, Nicki Thiim en Maximilian Guenther gaan met hem mee naar de finale. 

Vijf snelsten gaan door

Overigens goed om te weten: de vijf snelsten per heat gaan door naar de finale. Van Buren gaat fier aan kop, op bijna drie seconden voorsprong van Vandoorne. 

Van Buren goed weg

Met Rudy van Buren vanaf poleposition is de eerste race begonnen. Vandoorne volgt op twee tienden. 

Van Buren de snelste

Rudy van Buren rijdt de snelste tijd, in 50,5 seconden. Stoffel Vandoorne is de nummer twee, op 0,171 seconden. 

Kwalificatie is begonnen

De kwalificatie van de pro coureurs groep 1 is begonnen. Daarin komt onder meer Rudy van Buren, de winnaar van vorige week, in actie. 

Silverstone het decor

Voor de race van vandaag wordt er gereden op Silverstone. Niet exact volgens de Formule 1-route, maar een variant van 'slechts' 2,6 kilometer. Overigens wordt er gereden met een fixed setup: de coureurs kunnen bijzonder weinig aanpassen. 

Programma

17.15u Pro coureurs groep 1
17.35u Pro coureurs groep 2
18.00u Sim racers
18.20u Pro coureurs last chance qualifier
18.45u Race met legendes
19.05u All Star eSports Battle grote finale

We gaan beginnen!

Dit keer zien we een iets ander programma dan de vorige keer. 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws