'FIA wil competitievervalsing tegengaan en kiest voor verlengde sluiting fabrieken' Formule 1

'FIA wil competitievervalsing tegengaan en kiest voor verlengde sluiting fabrieken'

Door Joris Verwijst 28 maart 2020 | 16:36


De FIA gaat mogelijk de fabrieken van de Formule 1-teams langer sluiten dan de zomerstop. Dat stelt Franz Tost, teambaas van AlphaTauri, in gesprek met Motorsport Magazin. Door de wereldwijde coronacrisis zou wel eens competitievervalsing kunnen ontstaan. 

De zomerstop van de Formule 1 is onlangs naar voren gehaald, om zo meer ruimte te vormen op de kalender als het gaat om het inhalen van races. Onderdeel van die zomerstop is een verplichte sluiting van de fabrieken. Overigens waren veel fabrieken al gesloten vanwege het coronavirus. 

Mogelijk gaat de FIA nu over tot een langere sluiting van de fabrieken. Als het coronavirus in land A sneller bestreden kan worden dan in land B, dan zou de fabriek in land A ook eerder open kunnen dan de fabriek in land B. Daardoor zou er mogelijk oneerlijke concurrentie kunnen ontstaan. 

Tost onthult verder dat er 'half april' opnieuw wordt gesproken tussen de teambazen, de FIA en Liberty Media. 'Afhankelijk van de situatie zullen we medio april de nieuwe situatie met elkaar bespreken. Dan gaat er ook besproken worden of er wel of niet doorgewerkt mag worden in de fabrieken van de teams.' (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

bullfrog
28 Mar 2020 om 19:31

competitievervalsing willen we natuurlijk niet , Ferrari moet waarschijnlijk langer dicht blijven . De top van de FIA en van Ferrari zijn twee handen op een buik , Dus stel je voor dat zo een eerlijk bedrijf als Ferrari benadeeld zou worden , dat kan niet. Het wordt tijd dat Brawn en Todt de laan uit gestuurd worden ,maar dat kan niet want het eerlijke Ferrari heeft het vetorecht.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws