Update I | 'Mercedes kondigt blijven Wolff spoedig aan' Formule 1

Update I | 'Mercedes kondigt blijven Wolff spoedig aan'

Door Joshua Jacobs 30 maart 2020 | 10:43


Toto Wolff moet in de visie van Lawrence Stroll een belangrijk puzzelstukje worden in zijn Formule 1-project. De steenrijke Canadese zakenman redde Force India van de ondergang, doopte het om in Racing Point en zet volgend jaar onder de naam Aston Martin een volgende stap in een ambitieus plan.

Stroll wil met Aston Martin naar de top en om dat te verwezenlijken schroomt de vader van Lance er niet voor om topmensen uit de sport te benaderen. Een van de mensen die volgens de geruchten op de paddock wel open leek te staan voor de avances is Toto Wolff. De teambaas van Mercedes, zelf ook zeer succesvol zakenman, reisde met Stroll senior terug vanuit de Australië en voedde daarmee de geruchten dat een overstap aanstaande was.

Die geruchten werden sterker toen Wolff ontbrak bij een telefonische vergadering van alle kopstukken uit de sport om de coronacrisis te bespreken. Mercedes werd daarbij vertegenwoordigd door technisch directeur James Allison. 

Wolff reageert op geruchten

Vanaf zijn vakantieadres op de Maladiven waar Wolff met zijn gezin verblijft in afwachting van de start van het Formule 1-seizoen 2020 reageerde de Oostenrijker tegenover Motorsport.com. 'Het verhaal klopt niet', appte Wolff naar het medium. 'Ik word niet de nieuwe CEO van Aston Martin.'

Of de huidige coronacrisis van invloed is op het voornemen van Lawrence Stroll om per 2021 onder de naam Aston Martin te racen is op dit moment nog niets bekend.  (Fotocredit: Mercedes AMG F1 Team)

Update I 30-3 10:45 uur | 'Mercedes kondigt blijven Wolff spoedig aan'

Soymotor citeert één van de betrouwbaarste journalisten in de paddock, Roberto Chinchero, die schrijft voor Sky Italia en Motorsport.com. De Italiaan heeft van hooggeplaatste bronnen vernomen dat op korte termijn een aankondiging eraan zit te komen.

Volgens de schrijver zal Mercedes spoedig bekend maken dat Toto Wolff bij de Brits-Duitse outfit zal blijven, in zijn huidige rol als teamleider. Hiermee zou er een einde komen aan een lange periode van geruchten die zowel Wolff als Mercedes betreffen. Ook het aanblijven van Lewis Hamilton wordt gekoppeld aan deze verhalen.

 
Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

The Real Wheely
29 Mar 2020 om 13:59

Niet de nieuwe CEO... maar er zijn ook nog andere functies. ;-)

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws