Norris en Kodric winnen simrace op Silverstone, De Vries valt uit Formule 1

Norris en Kodric winnen simrace op Silverstone, De Vries valt uit

Door Maurits Kappetijn 29 maart 2020 | 20:31


De thuiszittende coureurs in de mondiale racescène blijven ook in de tijd van de coronacrisis druk met racen. Zondagavond stond de zoveelste simrace op de kalender, een tweeluik die gewonnen werd door Lando Norris en Martin Kodric. 

Er stonden wederom bekende namen op de grid voor de race in de Veloce Pro Series, een race die regelmatig georganiseerd wordt door het eSports platform Veloce. Norris, Vandoorne en Latifi verschenen aan de start en ook Nicholas Latifi (Williams-coureur), Esteban Gutierrez (Reservecoureur Mercedes) Antonio Felix Da Costa (Formule E) waren aanwezig. 

De coureurs reden in GT wagens, op het circuit van Silverstone. Na een kwalificatie volgden twee races, waarbij de eerste gewonnen werd door Norris en de tweede door Kodric, een Kroatische simracer. Door een nog onbekende reden viel Nyck de Vries al vroeg in de eerste race uit, waarna de Formule E-coureur ook niet meer terug kwam in de tweede race.

Verstappen maandagavond weer in actie

Max Verstappen leek een avondje vrij te hebben. De Red Bull-coureur is veelvuldig present bij simraces, maar liet de races van zondagavond aan zich voorbijgaan. Wel zal de Nederlander maandagavond bij de vierde ronde van 'Real Racers Never Quit' aanwezig zijn, net als Giedo van der Garde. 

Hieronder is de race in zijn geheel terug te kijken op YouTube.

Live kijken: Veloce Pro Series met Norris, Vandoorne en De Vries


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws