De la Rosa: 'Daarom is Raikkonen langzamer dan Hamilton en Alonso' Formule 1

De la Rosa: 'Daarom is Raikkonen langzamer dan Hamilton en Alonso'

Door Joshua Jacobs 30 maart 2020 | 11:54


Oud-coureur Pedro de la Rosa heeft in gesprek met de Finse website Iltalehti het talent van wereldkampioen Kimi Raikkonen naast die van de illustere Fernando Alonso en Lewis Hamilton gelegd. Daarbij komt de Spanjaard, die in zijn McLaren-dagen heeft samengewerkt met alledrie de rijders, met een verrassende conclusie in zijn analyse.

'Kimi is enorm snel. Hij is een kampioen. Maar hij heeft een bepaald soort auto nodig met een stabiele voorkant. Dat past bij zijn rijstijl. Is dat er niet, dan kan hij zich niet aanpassen. Hierin ligt het verschil met Lewis Hamilton en Fernando Alonso'.

De la Rosa: 'Raikkonen kan zich niet aanpassen aan de auto'

'Geef Fernando welke auto dan ook, en hij laat snelheid zien. Die rijders zijn in staat om zich aan te passen. Kimi weet niet hoe hij dat moet doen. In 2005 en 2006 werken we bij McLaren samen met Michelin. Juan-Pablo Montoya en ik hadden allebei problemen, maar Kimi was erg snel.'

De Spanjaard ziet dat de huidige Alfa Romeo-rijder in bepaalde omstandigheden even sterk was als Alonso en Hamilton. Maar voor hem staan de laatsten hoger aangeschreven: 'Niet elke auto gedraagt zich simpelweg zoals Kimi nodig heeft.' (Foto: Alfa Romeo F1)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws