Horner voorstander van bevriezing: 'Kosten om te racen belangrijkst' Formule 1

Horner voorstander van bevriezing: 'Kosten om te racen belangrijkst'

Door Joshua Jacobs 01 april 2020 | 06:00


Christian Horner heeft een flinke kluif aan de coronacrisis: de pandemie heeft effect op heel veel aspecten van 'zijn' Red Bull Racing. In gesprek met BBC belicht de Brit waar hij op dit moment allemaal mee bezig is, namelijk het in goede banen begeleiden van Project Pitlane en zorgen dat het team èn F1 deze crisis overleven.

Volgens Horner staat men op het punt om de nieuwe regels opnieuw een jaar naar achteren te schuiven, naar 2023 welteverstaan. ‘Ik vind het totaal onverantwoord om die kostenberg van de ontwikkeling er in 2021 bij te krijgen. Er lijkt al redelijk wat overeenstemming te zijn, maar de FIA moet het nog goedkeuren. Stabiliteit is het meest belangrijke nu.’

Horner: 'Goed om 60 procent van de auto te bevriezen'

Volgens de teamleider is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat investeren niet de logische keuze is om competitief te zijn. ‘Daarom is het goed delen van de auto te bevriezen voor 2020 en 2021. Het chassis zijn we het al over eens, maar we kijken naar de voorwielophanging, de uprights, wielen en gerelateerde onderdelen', meldt hij aan de BBC.

'Ook de binnenkant van de versnellingsbak, in totaal waarschijnlijk 60 procent van de auto anders dan de aerodynamica. De budgetbeperking is een plafond, geen hoofdprioriteit als het aan mij ligt. De kosten om te gaan racen, zijn dat wel. Daarmee gaan de uitvoerende kosten dramatisch omlaag, of je nu Red Bull of Williams heet.’ Dan kan je tenminste gaan racen.

Red Bull vergeet Ferrari niet: 'We hebben FIA vragen gesteld'

Als dit allemaal onder controle is, is het tijd om aandacht te besteden aan zaken die nu op een lager pitje staan. Red Bull is ‘Ferrari-gate’ zeker niet vergeten, maar de prioriteiten liggen nu anders. ‘We hebben wat vragen gesteld aan de FIA. Ik zou zeggen: een vertrouwelijke overeenkomst over de geldigheid van een andere auto is iets wat vragen oproept. Wanneer de tijd daar is, gaan we zeker een gesprek met Jean (Todt) hebben om te begrijpen waar die deal uit bestaat.’ (Foto: Red Bull Content Pool)

Bestel nu het nieuwe T-Shirt of de heerlijk zachte fleecejas van Red Bull Racing!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws