Alonso: 'Briatore zei: 'doe je dit niet, dan kom je nooit in de Formule 1 terecht'' Formule 1

Alonso: 'Briatore zei: 'doe je dit niet, dan kom je nooit in de Formule 1 terecht''

Door Christian Moerman 01 april 2020 | 08:48


Fernando Alonso heeft er een gewoonte van gemaakt om via Instagram met wat van zijn oude collega's te bellen nu alle autosportklassen stilliggen. Hij ging in gesprek met zijn oude teambaas, Flavio Briatore. Het tweetal wist mooie herinneringen op te graven.

'Ik racete toen in de F3000 en je vertelde mij dat je mij naar Minardi kon halen om vervolgens samen de overstap te maken naar Renault. Ik zei dat ik er over na zou denken en er met Adrián Campos (een oud F1-coureur die voor Minardi gereden heeft) over zou praten', zo opent Alonso toen het ter sprake kwam hoe hij in de F1 kwam te rijden.

Briatore moest niets hebben van zijn getreuzel: 'Toen zei je: 'Je hebt helemaal niets om over na te denken. Als je het accepteert is het stoeltje van jou, doe je dit niet, dan kom je nooit in de Formule 1 terecht.' Het verbaasde mij maar we begrepen elkaar vanaf dag één.'

Blind vertrouwen tussen Briatore en Alonso

Het duo haalt een verhaal aan uit 2004. Toen er in Brazilië gereden werd regende het pijpenstelen, Briatore had instructies gegeven om Alonso op droogweerbanden naar buiten te sturen: 'Je dacht dat je banden voor een nat wegdek zou krijgen, ik zei dat je je geen zorgen hoefde te maken.'

'Ik vroeg hoeveel andere auto's ook op de droge banden aan de start verschenen, toen zei je dat alleen de andere Renault ook op die band startte', lachend denkt de Spanjaard terug aan zijn tijd met de Italiaanse teambaas.

Al snel werd duidelijk dat Briatore het bij het juiste eind had: 'Na ronde één lagen we laatste, na ronde zes lagen we eerste en tweede, het droogde erg snel op.' (Foto: McLaren F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws