Marko: 'Ik stuur mijn kinderen niet vrijwillig de oorlog in' Formule 1

Marko: 'Ik stuur mijn kinderen niet vrijwillig de oorlog in'

Door Christian Moerman 01 april 2020 | 09:08


Helmut Marko heeft verantwoording afgelegd voor de uitspraak over het coronavirus. De Red Bull Racing-adviseur suggereerde dat ze overwogen om de coureurs bewust het coronavirus te geven om resistentie op te bouwen. Nu meent hij echter dat dit nooit de strekking van het verhaal geweest is.

'Natuurlijk is het niet waar, het ging er niet over om bewust iemand te infecteren met het virus. Het kwam in het interview verkeerd over door knip- en plakwerk', merkt de Oostenrijker op volgens F1 Insider. De oorspronkelijke bron, ORF, heeft volgens Marko zijn woorden verkeerd geïnterpreteerd.

Marko gaat bij Red Bull Racing voornamelijk over de scouting-afdeling van de renstal. Hij ziet alle coureurs die al jaren over de vloer komen in Milton Keynes, zoals Max Verstappen, dus als zijn kinderen: 'Een ding moet duidelijk zijn, ik stuur mijn kinderen niet vrijwillig de oorlog in.'

Coronavirus in Oostenrijk

Marko ergert zich aan de huidige situatie in Oostenrijk: 'Hier staat de media bol van de coronavirus-verhalen. Het maakt niet uit tegen welk medium je gebruikt om op de hoogte te blijven. Televisie, radio of de krant, het gaat alleen maar over het virus.'

'De Oostenrijkse humor (Schmäh, red.), waarvoor we internationaal altijd geroemd worden, kan zelfs geen verandering brengen in de drukkende sfeer die heerst in het land', concludeert de man uit Graz. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws