McLaren-coureurs leveren loon in: 'Moeten banen beschermen' Formule 1

McLaren-coureurs leveren loon in: 'Moeten banen beschermen'

Door Siem Kors 02 april 2020 | 09:03


Het team van McLaren neemt als eerste maatregelen wat betreft het salaris van hun medewerkers. Niet alleen de medewerkers maar ook de coureurs moesten een deel van hun salaris inleveren. Dit boden zij echter zelf aan na op de hoogte te zijn gebracht van wat er speelde binnen het team.

'De maatregelen zijn genomen om banen op de korte termijn te beschermen', zegt McLaren. Op deze manier probeert de Britse renstal te voorkomen dat ze in de problemen komen. De kosten zullen afnemen op de lange termijn, zo wil het team beter uit de coronacrisis komen.

Hoeveel mensen er op verlof zijn gegaan en hoeveel kosten het team bespaard met deze maatregelen is niet duidelijk. De werknemers die met verlof zijn zullen dit drie maanden blijven, volgens het team.

Andere Britse teams zonder besluit

Teambazen zijn nog in afwachting van de datum waarop het nieuwe seizoen zou kunnen beginnen en wachten daarom nog even met het nemen van dezelfde maatregelen. 'We hebben nog niks besloten. We proberen de impact te minimaliseren', zo luidt de reactie van een van de andere teams. Over welk team het gaat wordt niet duidelijk.

McLaren-CEO Zak Brown heeft de andere teams geïnformeerd tijdens een vergadering op dinsdag. In Groot-Brittannië worden verdere stappen overwogen om de effecten van de crisis in te dammen, merkt BBC op.

Financiële impact op F1

De annulering van verschillende races zorgt ervoor dat heel de Formule 1 veel geld misloopt. De inkomsten van de uitzendingen, de sponsoren en van de tickets verdwijnen. Totdat er weer geracet wordt zullen de FIA en alle betrokkenen met een oplossing moeten komen.

Het F1-seizoen kan echter niet van start gaan totdat de maatregelen van over de hele wereld verdwijnen of versoepeld worden. De sport heeft al serieuze maatregelen genomen en zal hiermee doorgaan indien dat noodzakelijk geacht wordt. (Foto: McLaren F1 team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws