Tost: 'Het belangrijkste is dat alle teams gelijk worden behandeld' Formule 1

Tost: 'Het belangrijkste is dat alle teams gelijk worden behandeld'

Door Siem Kors 02 april 2020 | 09:52


Zes van de tien Formule 1-teams zijn gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, drie in Italië en één in Zwitserland. Met de huidige coronavirus-pandemie kan dit problemen veroorzaken binnen de Formule 1. Verschillende landen hebben een verschillende manier van aanpak wat betreft het virus, AlphaTauri-teambaas Franz Tost twijfelt echter of het een verschil gaat maken.

Momenteel ondergaat de Formule 1 al een shutdown. De zomerstop, die in augustus op de planning stond, is al naar voren gehaald en zelfs verlengd met twee weken. Dit betekent dat alle ontwikkeling op het gebied van de bolides van de renstallen is stil gelegd. 

De Italiaanse teams, en vooral Ferrari, moesten hun deuren eerder sluiten. Hierdoor konden zij hun auto niet doorontwikkelen. 'Of het een nadeel is? We zullen het zien. Ik kan daar nu nog geen antwoord op geven', antwoordt Tost in een interview met Motorsport-Total.com

Tost: 'Het is belangrijk dat alle teams gelijk worden behandeld'

'Als het zo doorgaat zullen we zeker in het nadeel zijn. Daarom blijven we in gesprek met Chase Carey en Jean Todt, inclusief de andere teams. Het zou een concurrentie-nadeel zijn als alleen andere teams zich kunnen blijven ontwikkelen terwijl wij met onze handen vastgebonden staan', vervolgt de AlphaTauri-man.

Het zou kunnen dat ook de teams in Engeland langer stil komen te staan. Misschien is het voor de Italiaanse teams dan al weer mogelijk om hun ontwikkeling te vervolgen.'Het belangrijkste is dat alle teams gelijk worden behandeld. Als ze niet kunnen werken in Engeland doen we dat niet in Italië, en omgekeerd', concludeert Tost.

Online vergaderingen tussen teambazen zorgt voor duidelijkheid

De teambazen vergaderen online via het video-platform Webex en houden elkaar op de hoogte van elkaars situatie binnen de teams. Eind maart zal in zo'n meeting duidelijk worden hoe lang de ontwikkelingen stil zullen liggen. Voor nu zijn alle teams het eens, elk team pauzeert de ontwikkelingen.

'In de vorige meeting hebben we met de gehele groep besloten elkaar weer te spreken aan het eind van april', bevestigt Tost. 'Zo is het nou eenmaal, we moeten het ermee doen. Misschien spreken we elkaar nog wel voor het einde van april, wie weet.' ( Foto: AlphaTauri F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws