Ferrari komt met alternatief budgetplafond: 'Red Bull ziet het wel zitten' Formule 1

Ferrari komt met alternatief budgetplafond: 'Red Bull ziet het wel zitten'

Door Christian Moerman 02 april 2020 | 11:29


De gesprekken over een mogelijke verlaging van het al geplande budgetplafond zijn in volle gang. Een overeenkomst sluiten blijkt echter lang niet zo vanzelfsprekend. Met name Ferrari ziet, met oog op haar werknemers, een extreme reductie in uitgaven niet zitten.

'Er ontstaat een nieuw front in de Formule 1. Sommige teams, geleid door McLaren, willen het budgetplafond nóg lager hebben', aldus Corriere della Sera. Het huidige budgetplafond staat op 175 miljoen euro voor 2021, met name de kleinere teams willen hier minder van maken.

Ferrari wil besparen op andere manieren. Een extra verlaging van het budget zal namelijk honderden werknemers hun baan kosten. In Maranello willen ze er alles aan doen om de mensen die na de coronavirus-crisis alle hulp kunnen gebruiken, niet van hun baan te beroven.

Ferrari stelt een nieuw plan voor

'Daarom is Ferrari met een nieuw plan gekomen. Zij willen graag focussen op een vermindering in de kosten van elk onderdeel van de business. Zo zouden ze in een breder tijdsbestek de kosten langzamerhand af kunnen laten lopen', merkt het Italiaanse sportmedium op.

Per onderdeel van de bolide wil Ferrari kosten drukken: 'Zo willen de Italianen een redelijkere reductie hebben van ongeveer 20 miljoen euro aan ontwikkeling van het chassis en vijf tot tien miljoen euro aan de ontwikkeling van de krachtbron.'

Ferrari krijgt steun van Red Bull

Momenteel staan de budgetten van de drie topteams op ongeveer 300 miljoen euro. De nieuwe besparing zou alleen deze teams treffen, de rest van de Formule 1-deelnemers zit al onder het plafond qua uitgaven.

'Red Bull Racing ziet Ferrari's voorstel wel zitten, Mercedes niet helemaal. Mercedes kan deze werknemers namelijk overhevelen naar een andere tak van moederbedrijf Daimler', Mercedes is dus bereid om de extra verlaging op de koop toe te nemen.

Het is logisch dat de Formule 1-teams uit Groot-Brittannië de zorg over werknemers niet volledig delen met de Italiaanse collega's, meent de sportkrant: 'De auto-industrie ziet er daar beter uit, de mensen die hun baan verliezen hebben dus alternatieven, die alternatieven zijn er in Italië minder.'

FIA moet aanvraag Ferrari overwegen

De andere teams, die tegen het plan van Ferrari zijn, geven aan dat een strengere besparing het gat zal verkleinen. Daarom lijkt het er voorlopig op dat alleen Red Bull bereid is steun te betuigen aan het plan van Ferrari.

De bal ligt nu bij de FIA: 'Het is nu de vraag in hoeverre de FIA de argumenten van Ferrari als valide ziet.' Mocht dit het geval zijn dan zouden we een geleidelijke verlaging van het budgetplafond kunnen verwachten. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws