AMuS: 'Red Bull akkoord met verlaagd budget, maar wil regels naar 2023' Formule 1

AMuS: 'Red Bull akkoord met verlaagd budget, maar wil regels naar 2023'

Door Christian Moerman 02 april 2020 | 17:00


Er was in de Formule 1 al een overeenkomst gesloten over een salarisplafond van 175 miljoen, de kleinere Formule 1-teams vinden dit alleen niet voldoende. In gesprek met Auto Motor und Sport merkt een van de kleinere teams op dat het seizoen anders financieel niet haalbaar wordt. Red Bull is bereid om ze tegemoet te komen, Ferrari niet.

Om de kleinere teams tegemoet te komen heeft Red Bull Racing een voorzetje gegeven. 'De Oostenrijkers zijn bereid het budgetplafond te verlagen tot 150 miljoen, mits de vernieuwde reglementen naar 2023 verschuiven', aldus de Duitse website.

Ferrari ziet überhaupt geen heil in een verlaging van het budget. De Italiaanse renstal wil waken voor een overdreven reactie op het coronavirus en maakt zich zorgen over de hoeveelheid mensen die ze moeten ontslaan wanneer deze wijzigingen doorgevoerd worden.

FIA moet puzzelen

De privéteams grijpen elke strohalm aan om te kunnen bezuinigen. Zo zou het voorstel van 100 miljoen voor hen hopelijk leiden tot een concessie van 130 miljoen. Maar er wordt ook onderhandeld over de salarissen van coureurs en andere dure werknemers.

'Meer voorstellen zijn nog in de maak, wat de puzzel voor de FIA alleen maar lastiger maakt. Een beslissing waar veel druk achter zit want binnenkort zullen teams de eerste banen moeten schrappen om de kosten te drukken', zo luidt de mening van de Duitse analisten.

Kleinere F1-teams onder zware druk

De stress neemt toe bij de kleinere Formule 1-teams. Slechts drie van de constructeurs werken met een budget van boven de 175 miljoen, Mercedes, Ferrari en Red Bull. Maar ook die hebben de kleine teams nodig om te racen: 'Als we failliet gaan is er niemand om de klappen op te vangen en gaan er nog veel meer banen verloren.'

De Concorde Agreement ligt al klaar, maar is nog niet ondertekend door de teams. Bijna twee maanden geleden kwam er een akkoord tot een budget van 175 miljoen, maar nu de huidige crisis ook op de Formule 1 zijn weerslag kent, willen de kleinere teams hulp om het hoofd boven water te kunnen houden. Maandag 6 april zullen de FIA, het Formule 1 management en de teams ‘om de tafel’ door middel van een videoconferentie. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws