Offers Mercedes en Ferrari niet voldoende: 'F1 wil ontwikkeling stilleggen' Formule 1

Offers Mercedes en Ferrari niet voldoende: 'F1 wil ontwikkeling stilleggen'

Door Christian Moerman 03 april 2020 | 16:05


De Formule 1 overweegt een bevriezing van de ontwikkeling van krachtbronnen. In een poging de effecten van het coronavirus op de lange termijn in te dammen probeert de organisatie op alle fronten kosten te drukken.

Het coronavirus heeft een enorme financiële impact op alle teams die deelnemen aan de sport. Het leidt nu tot overleg van de teambazen waarin ook de motoren niet verder ontwikkeld zouden kunnen gaan worden.

Motorsport meldt dat er zorgen ontstaan zijn dat een verlaging van het budgetplafond alleen maar negatief uit zou pakken voor de topteams, en niet per se positief voor de kleinere teams. De kleinere renstallen zitten namelijk al onder de 150 miljoen euro aan uitgaven.

Mercedes en Ferrari offeren op

Een alternatief dat nu voorgesteld is, is om de ontwikkeling van de krachtbronnen stil te leggen. Deze stilstand zou enkele jaren kunnen gaan duren, meent het autosportsportmedium. De R&D-kosten die dit zou schelen zouden de motorfabrikanten goed doen, terwijl klantenteams ook een kleinere balans overhouden.

Er zijn offers gemaakt door Mercedes en Ferrari, maar voorlopig is men niet tevreden over het noodpakket: 'Mercedes ging akkoord met een plan waarin het DAS-systeem verboden bleef, ongeacht het feit dat zij het enige team zijn dat gebruik maakt van de nieuwe techniek.'

'Ook Ferrari heeft offers gemaakt. Zij ondersteunen de verschuiving van de reglementen van 2021 naar 2022 (en misschien zelfs wel 2023), ondanks dat het lijkt alsof de Italiaanse renstal geen goede weg ingeslagen is met de ontwikkelingen aan de SF1000.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws