F1 Kijktip | Jos Verstappen verwikkeld in vlammenzee: 'Toen was het al te laat' Formule 1

F1 Kijktip | Jos Verstappen verwikkeld in vlammenzee: 'Toen was het al te laat'

Door Gino Haverkamp 04 april 2020 | 17:14


Door de jaren heen wordt er een hoop beeldmateriaal verzameld van coureurs, teams, teambazen en het hele circus eromheen. In de F1 kijktip geven we elke vrijdag een bijzonder beeldfragment mee aan de lezers om het weekend alvast goed in te luiden.

Deze keer een fragment van Bureau Sport over de pitbrand van Jos Verstappen tijdens de Duitse Grand Prix van 1994. Presentator Erik Dijkstra blikt daarin met hoofdrolspeler Verstappen en een bij het incident aanwezige fotograaf terug op één van de meest iconische Formule 1-momenten van de jaren negentig.

Verstappen komt goed weg bij brand

De Grand Prix van Duitsland van 1994 was Verstappens vijfde Formule 1-race in zijn carrière. In de vijftiende ronde van de wedstrijd kwam de vader van Max Verstappen met zijn Benetton naar binnen voor een geplande pitstop. Toentertijd was het nog toegestaan om bij te tanken en juist dat deed de Nederlander de das om. Een mecanicien van het team morste namelijk benzine over de bloedhete bolide, die daarna gelijk volledig vlam vatte terwijl Verstappen nog in de auto zat.

De coureur kwam er wonder boven wonder goed van af met slechts een lichte verbranding aan het gezicht die anno 2020 amper te zien is. Vijf monteurs, waarvan er één enkele seconden letterlijk in brand stond, hielden ook slechts lichte brandwonden over aan de pitbrand. Om die reden kan Verstappen dan ook vrij nuchter terugkijken op de spectaculaire incident. (Foto: Martin Lee)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws