'Formule 1 kan volledige annulering incasseren, ondanks negatief rapport' Formule 1

'Formule 1 kan volledige annulering incasseren, ondanks negatief rapport'

Door Rick Pasker 04 april 2020 | 15:33


De Formule 1 zou een volledige annulering van het 2020-seizoen theoretisch gezien aankunnen, zo blijkt uit een rapport van kredietbeoordelaar Moody's. Op dit moment staat de Grand Prix van Canada als eerstvolgende race op de kalender, maar ook daar zijn inmiddels grote zorgen over ontstaan. De ene na de andere overgebleven Grands Prix lijken daarmee afgeschreven te gaan worden.

Moody's heeft de positieve creditrating van de Formule 1 gewijzigd naar een negatieve creditrating voor het seizoen van 2020. Ondanks de vele annuleringen, kan het Formula One Management deze flinke tegenslag wel verwerken. In het rapport van de kredietbeoordelaar staat: 'De Formule 1 heeft een sterke liquiditeit en een geschikte, flexibele kostenbasis, waardoor een mogelijk volledige annulering wel kan worden doorstaan.'

'Voldoende om racepromotors terug te betalen'

In het rapport wordt dan ook rekening gehouden met een volledige annulering van het seizoen 2020. Volgens Moody's had de FOM op 31 december 2019 900 miljoen dollar aan middelen, waarvan 400 miljoen dollar in kas en 500 miljoen dollar aan niet opgenomen krediet. 'We verwachten dat dit voldoende is om eventuele terugbetalingen aan racepromotors, sponsors, uitzendgerechtigden en teams op te vangen, ook als het complete seizoen wordt afgeblazen', voorspelt Moody's.

Het rapport van Moody's kan als een goede graadmeter worden gezien. Banken en investeerders gebruiken geregeld dit soort rapporten van deze financiële instelling om op een verantwoorde manier te investeren. Met een lagere beoordeling, is de kans kleiner dat geldschieters aankloppen om geld uit te lenen. Als gevolg daarvan zullen de leningen dan weer duurder worden. (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Joko1972
4 Apr 2020 om 17:32

Dan heeft de fia het beter voor elkaar dan de fifa en uefa

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws