Domenicali: 'Alonso en Kubica bij Ferrari zou gaaf geworden zijn' Formule 1

Domenicali: 'Alonso en Kubica bij Ferrari zou gaaf geworden zijn'

Door Joshua Jacobs 06 april 2020 | 14:18


In gesprek met Soymotor laten Ferrari's voormalige teambaas Stefano Domenicali en Robert Kubica hun licht schijnen op het verleden. Daarin zoomen zij in het bijzonder in op de tijd dat Alonso samen met Felipe Massa voor Ferrari reed, tussen 2010 en 2013. Als de omstandigheden anders waren geweest, hadden we waarschijnlijk wel Robert Kubica voor de Scuderia zien rijden in 2012. 'Voor zijn ongeluk was Kubica een racer van enorm hoog niveau. Zou hij teamgenoten zijn geworden met Alonso? Dat zou gaaf geworden zijn.'

Kubica zelf was enkele jaren geleden nog vrij vocaal over zijn deal met Ferrari, waarbij hij een pre-contract zou hebben getekend voor de Italianen. De 35-jarige Pool lijkt nu iets terug te krabbelen.  'Wie zegt dat ik een getekend contract had? Het kan zijn dat ik het gezegd heb, of genoemd zonder het te bevestigen. Ook weet ik de datum nog goed, maar ik kan het er niet over hebben. Met Alonso waren we zeker een heel snel duo geweest,' aldus de huidige Alfa Romeo-testrijder.

De realiteit pakte echter anders uit: in 2011 kreeg Kubica een enorm zwaar ongeluk en verloor daarbij de mobiliteit in zijn rechterarm. Na een heel lange revalidatieperiode kon de Pool uiteindelijk na acht jaar terugkeren in de sport bij Williams, na zijn hoogtepunt. (Foto: Ferrari F1 Media)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws