Canada op randje van annulering: 'Gefronste wenkbrauwen als Ferrari dan racet' Formule 1

Canada op randje van annulering: 'Gefronste wenkbrauwen als Ferrari dan racet'

Door Joshua Jacobs 06 april 2020 | 15:51


In de race van Formule 1 en de wereld tegen het coronavirus moeten de organisatoren het ontgelden. De Canadese Grand Prix vindt normaal gesproken halverwege juni plaats, maar van meerdere kanten komen sterke aanwijzingen dat de officiële eerstvolgende race op zeer korte termijn op het hakblok eindigt. Verschillende coureurs, waaronder Daniel Ricciardo, laten weten dat zij het niet zien gebeuren. 'Zelfs in de meest perfecte situatie denk ik dat het later gaat worden.'

De race in Canada is de eerstvolgende wedstrijd die nog open staat, maar in een livestream laat de Australiër weten er niet gerust op te zijn. De Canadese NASCAR-coureur Patrick Carpentier ziet door de reisverboden problemen ontstaan. Daardoor komen teams in de problemen om het land in te komen.

Twee muziekfestivals in Montreal zijn al geschrapt, en de race lijkt de volgende te worden. 'Ferrari is een belangrijk onderdeel van de F1. Als ze Melbourne schrappen omdat McLaren problemen had met COVID-19, dan komen ze sowieso niet naar Montreal: Ferrari gaat er niet zijn.'

'Erg gefronste wenkbrauwen als Ferrari gaat racen'

Carpentier hoopt dat de race door kan gaan, maar het lijkt hem een onmogelijkheid. 'Op dit moment zou men met erg, erg, érg gefronste wenkbrauwen kijken naar de Scuderia als ze gaan racen terwijl er bijna 1000 mensen daar sterven iedere dag', schrijft The Sun. Afgezien van dit punt, is het ook lastig om aan te nemen dat de nu al flink belaste werknemers die het hypergeoptimaliseerde circus opbouwen en afbreken, nog harder en sneller kunnen werken om het circus te verplaatsen. 

'Ik zou wat graag willen dat juni doorgaat, maar alles tot dan ligt stil. 'Zelfs in de meest perfecte situatie denk ik dat het later gaat worden. Ik denk dat ze gaan proberen zo veel mogelijk races op elkaar te proppen tot het nieuwe jaar. Daar wil ik klaar voor zijn, maar onze kalender gaat er behoorlijk hectisch uit zien', sluit Ricciardo zich bij de mening van Carpentier aan. (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws