'Liberty Media moet minimaal 200 miljoen teruggeven aan GP-organisatoren' Formule 1

'Liberty Media moet minimaal 200 miljoen teruggeven aan GP-organisatoren'

Door Maurits Kappetijn 06 april 2020 | 19:05


Het coronavirus lijkt een ramp te worden voor de Formule 1. Race na race wordt afgezegd en als we de teambazen mogen geloven, staan de teams op financieel gebied op omvallen. Ook Liberty Media, eigenaar van de Formule 1, zal flink in de buidel moeten tasten om de schulden die het heeft gemaakt te compenseren.

In samenwerking met Formula Money deed de Daily Mail onderzoek naar de financiële gevolgen voor de FOM (Formula One Management, red.), dat opereert onder de vlag van Liberty. Doordat veel evenementen zijn afgelast en die Grand Prix-organisatoren allemaal zogeheten 'fees' aan FOM hebben moeten betalen, moet de organisatie van de Formule 1 dat geld nu terug betalen.

Het geschatte bedrag dat Liberty Media weer moet teruggeven aan de organisatoren van de afgelaste Grands Prix zal rond de 200 miljoen dollar liggen, meldt het Britse medium. Dat is problematisch, omdat dat geld binnen de organisatie van Liberty Media allang geïnvesteerd zou zijn en dus niet zomaar teruggestort lijkt te kunnen worden. 

Ook VIP tickets dienen terugbetaald te worden

Ook zou de FOM alle speciale kopers van tickets moeten vergoeden. Hierbij gaat het om mensen die VIP tickets voor hospitalityruimtes hebben geboekt. Inmiddels zouden al tientallen miljoenen dollars aan VIP tickets verkocht zijn, een extra kostenpost voor Liberty dus.  

 
Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Joko1972
6 Apr 2020 om 20:20

Hmm Vip tickets wel geld terug, maar de andere betalende fans niet ???? of begrijp ik dit verkeerd ?

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws