FIA weigert voorstel van Red Bull voor vertragen van reglementswijzigingen Formule 1

FIA weigert voorstel van Red Bull voor vertragen van reglementswijzigingen

Door Christian Moerman 07 april 2020 | 09:04


Red Bull Racing poogde om de reglementswijzigingen die nu voor 2022 gepland staan, nog een jaartje op te schuiven. Tijdens de meest recente crisisvergadering wist Jean Todt hier echter een stokje voor te steken, de Oostenrijkers moeten op zoek naar een andere oplossing.

'Een voorstel van Red Bull om de nieuwe regels nog een jaartje te verschuiven werd geweigerd. Vorige maand werd de ingrijpende regelgeving, die oorspronkelijk gepland stond voor 2021, een jaar verschoven om kosten te drukken voor de teams', merkt BBC op na afloop van de vergadering.

Red Bull wilde graag dat deze reglementen nog een jaartje later in zouden gaan en beloofde daarop te reageren met flexibiliteit rondom het budgetplafond: 'Red Bull wilde graag een vertraging van een jaar, zodat de regels in 2023 in zouden gaan, maar FIA-voorzitter Todt hield voet bij stuk.'

De reden dat Red Bull voor een verschuiving van de regelgeving pleit is omdat ze denken dat ook voor 2022 de reglementen nog te vroeg komen. Een verlaging van het budgetplafond in combinatie met de 'dure' ontwikkelingen van een nieuwe bolide ziet de Oostenrijkse renstal niet zitten.

Maar de kous is hier niet per definitie al mee af. Tot aan de zomer ligt dit plan stil, hoewel er weinig kans van succes in zit voor het team van Max Verstappen: 'In de zomer wordt het onderwerp weer opgepakt. Het is nu echter niet dringend genoeg en zal op de korte termijn geen kosten drukken.'

Formule 1-teams kijken naar budgetplafond

Ook is er gedurende de bijeenkomst gesproken over het budgetplafond. Het budgetplafond stond oorspronkelijk op 175 miljoen euro per jaar. Sinds de coronacrisis heeft men stappen moeten ondernemen, inmiddels is het plafond teruggebracht naar 150 miljoen euro.

De FIA wil meer. Ze willen het zo makkelijk mogelijk maken om deel te nemen aan het globale race-evenement en drukken daarom hun zin door, tot onvrede van de topteams: 'De top drie teams verzetten zich hevig tegen een voorstel om het budgetplafond nog eens te verlagen naar 125 miljoen euro.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

B.Broers
7 Apr 2020 om 12:08

Is jullie leven alleen formule 1. Ik zou zeggen ga de tuin opruimen enz..Er zijn andere dingen op de wereld.We krijgen alles iedere keer opnieuw te zien.Het is alleen een kwestie
van geduld en niemand weet het,wanneer het spectakel weer begint. Hou vol!!!!!!!!!!!!!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws