Formule 1-baas Carey levert salaris in, 200+ werknemers F1 met verlof Formule 1

Formule 1-baas Carey levert salaris in, 200+ werknemers F1 met verlof

Door Christian Moerman 07 april 2020 | 10:12


Formule 1-baas Chase Carey gaat volgens Sky Sports ook salaris inleveren, terwijl F1 met haar kantoor in Londen meer dan 200 mensen naar huis gestuurd heeft nu de Formule 1 stilligt. Er is niet bekend hoeveel de Amerikaan in gaat leveren.

Niet alleen Carey wordt getroffen door de coronavirus-crisis. Het hogere management van de Formule 1 zal twintig procent van hun oorspronkelijke salaris in moeten leveren de komende twee maanden.

Ook technisch directeur Ross Brawn zal dus minder salaris binnenkrijgen in deze tijden van crisis. De maatregelen zijn op de korte termijn, het is echter niet ondenkbaar dat de periode van twee maanden verlengd wordt wanneer er niet geracet wordt.

De Formule 1 treedt met deze maatregel in de voetsporen van de Formule 1-teams. Williams, Racing Point en McLaren hebben al mensen naar huis gestuurd met verlof. De coureurs kregen gelijktijdig te horen dat ze vanwege de crisis ook salaris in moesten leveren.

Formule 1-fabrieken langer op slot?

Momenteel zitten we in een periode waarin de teams verplicht de fabriek dicht moeten gooien, de zomerstop is naar voren gehaald om de schade aan de Formule 1-kalender te beperken. 

Maar de Britse televisiezender suggereert dat deze lockdown verlengd zou kunnen worden: 'Er wordt verwacht dat de fabrieken langer dicht zullen blijven vanwege de onzekerheid van de seizoensstart van de Formule 1.'

Het coronavirus heeft alle races tot half juni opgeschort. Er zal nu op zijn vroegst in het tweede weekend van juni gereden worden op Canada, hoewel er steeds meer twijfels aan het ontstaan zijn over de doorgang van dat evenement. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws