Gazzetta: 'Vandaag afgelasting Grand Prix van Canada verwacht' Formule 1

Gazzetta: 'Vandaag afgelasting Grand Prix van Canada verwacht'

Door Christian Moerman 07 april 2020 | 10:45


La Gazzetta dello Sport komt met verontrustend nieuws. Volgens de Italiaanse sportkrant wordt vandaag een aankondiging verwacht dat de Formule 1 ook de Grand Prix van Canada uitstelt. Chase Carey heeft naar het idee van de sportkrant zijn verantwoordelijkheid genomen.

'Met veel verantwoordelijkheidsgevoel geeft de Liberty Media-topman toe dat de Formule 1 de globale trend moet volgen. Daarom wordt vandaag de afgelasting van de Grand Prix van Canada verwacht', zo openen de Italianen zorgbarend.

Bij deze ene afgelasting blijft het misschien niet. Ook suggereert het Italiaanse medium dat de Grand Prix van Frankrijk, die eind juni verreden zal worden, hoogstwaarschijnlijk niet plaats zal kunnen vinden: 'De conclusie is dat de Formule 1 nu probeert om af te trappen in Oostenrijk, begin juli.'

'Oostenrijk heeft aangegeven om de strenge eisen rondom het coronavirus te willen versoepelen na pasen.' Met een versoepeling van de quarantainerestricties zou het makkelijk zijn om in te vliegen naar Oostenrijk en een start van het seizoen op de Red Bull Ring is daarom niet ondenkbaar.

Seizoensstart zonder publiek?

Er wordt nog getwijfeld aan een race met publiek: 'Met of zonder publiek? Natuurlijk zou de eerste optie de voorkeur hebben, de verkoop van tickets zou veel invloed hebben om de inkomsten van de teams. Het indammen van de uitbraak zal echter hoog op de agenda blijven staan.' (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws