'Ferrari en Red Bull weigeren voor minder dan 150 miljoen te gaan' Formule 1

'Ferrari en Red Bull weigeren voor minder dan 150 miljoen te gaan'

Door Christian Moerman 07 april 2020 | 11:00


In Corriere dello Sport wordt de huidige financiële stand geanalyseerd binnen de Formule 1. Zak Brown deed met zijn uitspraken over het mogelijke faillissement van enkele Formule 1-teams alle alarmbellen rinkelen, de Italianen beamen dat drie teams in de problemen zouden kunnen komen.

'Als de huidige situatie niet verbetert verdwijnen er sowieso twee teams, met risico op het verdwijnen van nog eens twee teams. Het scenario is duidelijk, volgens McLaren-teambaas zijn het de volgende teams die in de problemen komen: Williams, Haas en Alfa Romeo', zo opent de Italiaanse sportkrant.

Het vierde team is Racing Point: 'De enige reden dat Racing Point gered wordt is door de enorme geldinjectie van multimiljardair Lawrence Stroll. In feite geeft Brown een verdeling tussen de 'rijke' en de 'arme' teams weer.'

Oplossing voor faillissementen F1-teams

De oplossing is om drastische maatregelen te nemen in de toenemende kosten binnen de Formule 1-teams. Met het budgetplafond was deze ingreep al gepland, de vraag is alleen of ze ver genoeg gaan.

'Het tegenbod? Een budgetplafond van 100 miljoen. Maar van de drie topteams is alleen Mercedes bereid een dergelijk voorstel te ondersteunen, Ferrari en Red Bull weigeren voor minder dan 150 miljoen te gaan', wordt geconcludeerd. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws