Marko: 'Kunnen de Red Bull Ring in één nacht rijklaar maken' Formule 1

Marko: 'Kunnen de Red Bull Ring in één nacht rijklaar maken'

Door Christian Moerman 07 april 2020 | 11:46


Helmut Marko denkt dat een race op de Red Bull Ring in Oostenrijk momenteel geen onrealistisch scenario is. De restricties rondom het coronavirus zullen dit weekend versoepeld worden in het land. Alleen de situatie in andere Europese landen zou een Grand Prix dan nog tegen kunnen houden.

'We moeten de ontwikkeling van deze situatie afwachten, wij (Oostenrijkers, red.) zijn niet alleen op deze wereld. Ik kan me niet voorstellen dat we hier met het virus af weten te rekenen en dan iedereen maar gewoon weer binnen laten', zo opent de Red Bull Racing-adviseur volgens Motorsport-Magazin.

In het interview kent Marko twee gezichten. In de eerste instantie is twijfel te horen in zijn reactie: 'Mochten we 5 juli in Oostenrijk kunnen rijden, dan helpt het niet mee als de rest van Europa nog in quarantaine zit. Het zou dan alsnog een moeilijk verhaal kunnen worden.'

Marko ziet potentie in Red Bull Ring

'We kunnen op dit moment een Grand Prix in Oostenrijk niet bevestigen en niet uitsluiten', feitelijk weet Marko ook gewoon nog niet hoe de toekomst eruit zal gaan zien van de Oostenrijkse Grand Prix, maar Marko blijft hoopvol. De Red Bull Ring biedt mogelijkheden.

Marko weet namelijk dat de Red Bull Ring makkelijk van het slot gaat en dat er binnen twaalf uur auto's op het circuit zouden kunnen staan: 'Dat is het voordeel van de Red Bull Ring: het is een circuit dat in één nacht rijklaar gemaakt kan worden.'

Grand Prix van Oostenrijk zonder publiek?

De Grand Prix van Oostenrijk is met name onder Max Verstappen-fans een gewilde race om naartoe te gaan. De Oranje-fans zijn er met de tickets vroeg bij en reizen maar al te graag af naar de thuisrace van Red Bull Racing. Marko beaamt dat de Grand Prix op veel toeschouwers kan rekenen: 'We hebben veel tickets verkocht.'

Maar mogen die toeschouwers ook komen? 'Het plan ziet er nu als volgt uit, eerst moeten we weten of we überhaupt gaan racen, dan is het de vraag of er toeschouwers mogen komen. Dit zijn vragen die momenteel nog open staan', merkt Marko op. Een doorgang van de Oostenrijkse Grand Prix betekent dus niet per definitie dat er publiek welkom is op locatie.

De conclusie van Marko is dat een doorgang van de Grand Prix volgens de Oostenrijkse overheid en de Red Bull Ring wel zou kunnen: 'Omdat ons circuit continu klaar staat voor gebruik is het een kwestie van overleg met Liberty Media. Het ligt er uiteindelijk vooral aan hoe het er in de rest van Europa uit ziet.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws