Een prachtig gebaar van Mercedes in strijd tegen coronavirus: 'Dit redt levens' Formule 1

Een prachtig gebaar van Mercedes in strijd tegen coronavirus: 'Dit redt levens'

Door Christian Moerman 07 april 2020 | 17:51


Mercedes komt met een prachtig gebaar naar zorginstellingen wereldwijd. Het Britse Formule 1-team wist in korte tijd een prototype te maken voor beademingsapparatuur. Ze hebben de specificaties van het ontwerp nu publiekelijk beschikbaar gemaakt.

'Mercedes heeft het ontwerp van nieuwe beademingsapparatuur publiekelijk beschikbaar gemaakt om te assisteren in de strijd tegen het coronavirus', merkt BBC op. Met het beschikbaar maken van de specificaties stelt het team andere fabrieken in staat het concept te kopiëren.

Hoe werkt het ontwikkelde apparaat precies? 'Het apparaat helpt patiënten met longinfecties om te ademen wanneer een zuurstofmasker niet voldoende hulp meer biedt. Het prototype is ontworpen in samenwerking met University College London.'

Mercedes redt levens

De apparaten kunnen de ziekste patiënten weliswaar niet helpen, maar assisteren wel bij de minder heftige gevallen: 'Deze apparaten redden levens door te zorgen dat de grotere beademingsapparatuur beschikbaar blijft voor kritieke gevallen.

'Het nieuwe 'continuous positive airway pressure'-apparaat werd ontworpen in 100 uur en werd vorige week reglementair goedgekeurd. Het herziene ontwerp verbruikt 70 procent minder zuurstof dan het verouderde model', een waanzinnig staaltje ingenieurswerk van het team.

Overheid Groot-Brittannië bestelt 10,000 stuks

De overheid van Groot-Brittannië heeft al 10,000 apparaten besteld: 'Er worden er in Brixworth tot wel 1,000 per dag geproduceerd', aldus een woordvoerder van het Formule 1-team.

'Deze apparaten redden levens en zijn makkelijk te fabriceren. We hopen dat, door het beschikbaar maken van de specificaties, wij het globale gevecht tegen de coronavirus-pandemie kunnen ondersteunen', zo luidt de conclusie van professor Rebecca Shipley die de samenwerking tussen Mercedes en UCL succesvol ziet verlopen. (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws