Ecclestone: 'Zijn het er acht, zestien of twintig, hij pakt de titel' Formule 1

Ecclestone: 'Zijn het er acht, zestien of twintig, hij pakt de titel'

Door Christian Moerman 07 april 2020 | 14:16


Bernie Ecclestone is van mening dat het Formule 1-kampioenschap in wat voor format dan ook door Lewis Hamilton gewonnen zal worden. De Brit spreekt een enorm vertrouwen uit in de Mercedes-coureur.

'Zijn het er acht, zestien of twintig, hij pakt de titel toch wel. Ik denk dat het voor Lewis weinig verschil maakt. Hij wint de titel ongeacht de hoeveelheid races die verreden worden', zo opent de voormalig Formule 1-baas tegenover BBC.

Het zou wel een van de makkelijkere titels zijn voor de zesvoudig wereldkampioen: 'Als er een wereldkampioenschap komt dit jaar dan evenaart hij het record (van Michael Schumacher, red.) en heeft hij er weer een titel bij. Het zou echter geen supertitel voor hem zijn.'

'Het jammere is dat hij alle acht de races zou kunnen winnen', Ecclestone baalt aan de andere kant ook van de dominantie van zijn landgenoot. Hij had graag een grid gezien waarop meerdere coureurs mee konden doen voor de overwinning.

Ecclestone wil niet racen in 2020

Er zijn uiteraard veel argumenten voor en tegen een kampioenschap in 2020. Ecclestone is duidelijk tegen: 'We moeten het kampioenschap opschorten, dat is de juiste beslissing voor 2020.'

'Ik hoop natuurlijk wel dat we dit jaar nog acht races kunnen rijden, hoewel ik niet zie hoe we dat gaan doen', concludeert hij. Hij refereert naar de reglementen van de FIA die aangeven dat er minstens acht races verreden moeten worden voordat het jaar officieel als kampioenschap de boeken in kan. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws