Abiteboul: 'Ze hebben waanzinnige fotografen bij Racing Point' Formule 1

Abiteboul: 'Ze hebben waanzinnige fotografen bij Racing Point'

Door Christian Moerman 07 april 2020 | 16:00


Cyril Abiteboul blijft balen van wat Racing Point uitgehaald heeft in 2020. De RP20 lijkt verdacht veel op de 2019-bolide van Mercedes. Abiteboul raakt er niet over uitgepraat.

'Ze hebben waanzinnige fotografen bij Racing Point, dat weten we zeker. Maar om eerlijk te zijn, het is mij opgevallen dat ze de bolide volledig gekopieerd hebben', zo opent de Fransman zuur tegenover Canal Plus.

Volgens de Renault-teambaas kan dit niet door de beugel: 'Dit is denk ik de eerste keer sinds ik werkzaam ben in de Formule 1 dat ik een team gezien heb dat trots is dat ze een andere auto overgenomen hebben. Het is alsof iemand die kunst vervalst trots is op zijn werk.'

'Maar het zal nooit zoveel waard worden als het oorspronkelijke stuk en je hebt zeker de trots niet van dat je zelf iets in elkaar gezet hebt', vervolgt hij. Racing Point heeft van meerdere concurrenten al kritiek te verduren gekregen nadat de vergelijking met de Mercedes W10 werd gemaakt.

Abiteboul speculeert over Racing Point

Of je met de informatie die publiekelijk beschikbaar is de auto zo na zou kunnen maken? Abiteboul gelooft er niet in: 'Wat je je af moet vragen is het volgende: is het mogelijk gebaseerd op publiekelijk beschikbare informatie zo'n accurate en efficiënte kopie te maken?'

'Verder dan speculeren ga ik niet, maar het is opvallend hoe erg de Mercedes W10 en de Racing Point RP20 op elkaar lijken', zijn kritiek kent een suggestief toontje waarin hij aangeeft dat er wellicht samengewerkt is tussen Mercedes en Racing Point. (Foto: Renault Sport Media)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Replica
7 Apr 2020 om 16:46

Och dat was vroeger ook al met Benetton en Ligier in 1995. Destijds waren de camera's wel van mindere kwaliteit.... ;)

Reageer


Meer nieuws