Villeneuve: 'Elke Grand Prix zou een soort Grand Slam moeten worden' Formule 1

Villeneuve: 'Elke Grand Prix zou een soort Grand Slam moeten worden'

Door Christian Moerman 07 april 2020 | 16:48


Jacques Villeneuve ziet het houden van een kampioenschap in 2020 niet zitten. De Canadees denkt dat de Formule 1 er beter aan doet om van elke race een individueel evenement te maken zodat men zich kan focussen op de voorbereidingen voor 2021.

'Al zou de wereld weer opengebroken worden na de pandemie, dan gaat het tijd kosten om een evenement op te zetten. De eerste Grand Prix van de kalender zou in september pas verreden moeten worden', zo opent de enkelvoudig wereldkampioen.

Tegenover Canal Plus vervolgt hij: 'Ik kan me voorstellen dat diverse organisaties en de eigenaren van de Formule 1 het maximum aantal mogelijke races wel willen rijden, maar dat zou fout zijn.'

'Het zou jammer zijn als we augustus vol zouden proppen en dan van september tot kerst zouden rijden, alleen maar om dat kampioenschap toch maar te verrijden dit jaar', een gehaast Formule 1-seizoen zou volgens Villeneuve onverstandig zijn.

Villeneuve komt met alternatief

In plaats van een kampioenschap pleit hij voor individuele evenementen: 'Het kan slimmer zijn om te zeggen: we slaan het kampioenschap over dit jaar. We racen en elke race wordt een uniek evenement, zoals de Indy 500 of de 24 uur van Le Mans.'

'Elke Grand Prix zou dat een soort Grand Slam zijn in plaats van een onderdeel van het kampioenschap, dat staat ook toe dat de teams zich volledig kunnen focussen op de voorbereiding voor 2021', concludeert de voormalig Williams-coureur. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws